Totaal aantal pageviews

donderdag 26 mei 2011

Off Road Clinic zaterdag 21 mei 2011 de PILOT

Op zaterdag 21 mei 2011 werd de Off Road Clinic georganiseerd voor de eerste keer op het geweldige off road terrein van het Verkeersveiligheidscentrum te Lelystad. Deze clinic duurt een dagdeel maar is dusdanig qua programma in elkaar gesleuteld dat deze gepositioneerd kan worden tussen de All Road Training en de Off Road Training. Deze best wel inspannende en in ieder geval geen lichtzinnige training begint met een verhelderende Power Point om de theorie kracht bij te zetten. Igna Hendriks van Motorrijschool Hendriks begon deze dag na het welkom met koffie in het bedrijfsrestaurant met de theorieles. Uitleg over het korte maar zoals gezegd inspannende programma, de te beoefenen onderdelen van deze dag en afspraken over veiligheid waren haar deel.
Hier Igna in actie tijdens de theorieles waar de deelnemers informatie krijgen en waar zij hun vragen kunnen stellen. In het onderwijsleergesprek wat volgt wordt in theorie al veel duidelijk, maar men komt natuurlijk voor de praktijk.En daar wordt natuurlijk in de ruim twee en een half uur durende praktijksessie hard aan gewerkt.  Het is vooral rijtechniek wat aan bod komt.
Hoe kom je technisch gezien bovenaan een heuvel. Wie denkt dat er in de Flevopolder geen heuvels zijn heeft het echt mis. Op dit prachtige terrein zijn welliswaar kunstmatig, mooie oefenheuvels aangelegd waar de deelnemers hun hart kunnen ophalen.

Ook niet onbelangrijk; wat moet je doen als je halverwege een heuvel stil valt. Naar boven duwen is geen optie en wegtrekken kan ook niet meer. Hoe ga je dan terug uit en ga je onderweg niet liggen. Deze techniek krijgen de deelnemers ook aangeleerd.Uiteindelijk rijden alle deelnemers vlot en veilig de heuvels op en af met gebruikmaking van de juiste techniek en daarbij passende snelheid. Het rijden in het terrein is al een geweldige belevenis en er is voor iedereen wat wils.

De volgende oefening dient zich dan alweer aan. De meeste mensen vinden het rijden van bochten tijdens een All Road rit eigenlijk niet leuk, omdat de techniek nooit eerder is verteld. Na een duidelijke uitleg en instructie volgt weer de praktijk.

Uiteindelijk gaat men het nog leuk vinden ook. Met behulp van de juiste technieken wordt het allemaal een stuk makkelijker en leuker.
Hier een deelnemer in actie op de bij ons gehuurde
BMW G 450 X.

Dan volgt natuurlijk het uiteindelijke toetje, maar zeker niet de eenvoudigste oefening, namelijk het berijden van een mul zandpad. Met aanreiking van de juiste techniek en tips en trucs kan je zelfs met een grote en zware BMW R 1200 GS Adventure over een dergelijk pad rijden.

Nadat we alle oefeningen behandeld en uitgevoerd hebben volgt er natuurlijk nog een rondje kris kras door het terrein om al het geleerde nog een keer in de praktijk te brengen. De instructeur gaat voorop en de deelnemers volgen en passen zelf de net vers geleerde technieken toe in de praktijk.

Deze training, ookal is die maar een dagdeel wordt afgesloten met het uitreiken van een certificaat en er bestaat de mogelijkheid om tussen de middag, op eigen vooraf te boeken (geringe) kosten te lunchen zodat men bijgekomen van alle inspanningen huiswaarts kan gaan. Op deze lokatie hebben we echt alles bij de hand, een leslokaal, een restaurant en toiletten. Het is een arrangement wat echt aan te bevelen is voor de all road rijder die toe is aan een stapje hoger op de all road-ladder.

Al met al kunnen wij stellen dat de pilot zeer geslaagd mag worden genoemd en daarom hebben we binnenkort nog een aantal datums opgenomen in de kalender. Mocht je willen boeken, kijk op de website waar je je kunt aanmelden.


Wil je met een eigen groep een dergelijke clinic volgen dan is een speciale datum altijd in te plannen. Op elke dag van de week. Motoren zijn te huur, informeer naar de prijzen en beschikbaarheid.

Simako BMW Riding event 2011

Dit jaar werd evenals vorig jaar ook dit voorjaar het BMW Riding Event voor de Apeldoornse vestiging van Simako vóór gereden door
Motorrijschool Hendriks. We hadden een route uitgezet die in een tijd van ongeveer 30 - 40 minuten te rijden was in de mooie omgeving van Apeldoorn. We reden steeds in twee groepen voor en konden daarbij genieten van het uitstekende motorweer op deze zaterdag.Vanuit de zaak hadden we de route voorbereid en natuurlijk wilden we samen de route nog even rijden voordat de klanten kwamen rijden. Dit moest natuurlijk gebeuren op de snelste fietsen van BMW, de S1000 RR en de HP2 Sport. Ook René van Bentheim, BMW-man bij uitstek, motorfreak en collega was één van de voorrijders voor dit Event. We reden afwisselend groepen voor. Dat Igna een voorliefde heeft voor de snelle "buikschuiver" van BMW werd niet onder stoelen of banken gestoken.
Maar ook vele klanten hadden ruime belangstelling voor de S1000 RR.




Motorrijschool Hendriks was ook lijfelijk aanwezig met haar eigen stand en ook de eigen motoren, de F800 GS in "own design" en de G 450 X factory uitvoering van ons stonden op het terrein van dit Event.



Als je dan toch het hele pallet aan motorfietsen van BMW hebt staan is een ritje op de splinternieuwe K 1600 GTL bijna een must. De zes-cilinder uit de BMW fabriek in Berlijn is overigens een hele fijne motor die, als ie eenmaal rolt geen stempel van zware logge motor verdient. Het is een heerlijk rijdende luxe tourer, die fantastisch schakelt en kilometers vreet en waarmee ook sportief gestuurd kan worden. Ik moet zeggen dat ik toch wel een beetje verliefd geworden op deze grootste motor uit het Beiersehuis. Igna koos toch voor de op haar maat gemaakte F800 R in Chris Pfeifer uitvoering.




Alhoewel ze ook heel veel plezier beleefde aan de R1200 GS. We hebben deze dag heel wat klanten van Simako mogen voorrijden en veelal kregen we enthousiaste reacties over de producten van BMW. Igna had het best naar haar zin en is wel vriendinnetjes geworden met de grote R 1200 GS. De toekomstige aanschaf van een volgende motor is op deze dag wel overduidelijk geworden, we krijgen een 1200 GS.......

All Road Training te Achterhoek 7 mei 2011


Deze zaterdag kwamen een aantal mensen die al eerder een All Road Training hadden gevolgd bij Motorrijschool Hendriks en een paar voor wie het de eerste keer was. In deze training reden 4 zware BMW ’s, waaronder één gehuurde en 1 (ook zware) BMW F800 GS. De ontvangst was bij ons thuis. Na de power/point met theorie gingen wij op weg naar de plek waar er begonnen werd met het remmen. Het remmen leverde toch nog best een aantal leerpunten op en moesten sommige deelnemers even over de spreekwoordelijke drempel heen geholpen worden. Na het remmen reden we weer naar ons huis voor een uitgebreide lunch bij ons in de achtertuin. Er werd het nodige gedronken om voor lichamelijke koeling te zorgen. Voor het middagprogramma namen we ook nog het nodige drinken mee voor onderweg.
We reden onze all road route in de fantastische omgeving die ook wel Montferland en Achterhoek genoemd wordt. Onderweg tijdens de route werd natuurlijk weer regelmatig gestopt voor instructie en werd een bepaald traject gereden om het rijden van bochten te beoefenen.Na de bochten reden we een groot deel van de all road route maar de gehele route die in totaal een dikke 100 kilometer bevat werd niet verreden. De route was best zwaar te noemen voor mensen die weinig ervaring hebben dan wel beginnend all road rijder zijn. Dit kwam vooral door het warme weer, de hoge temperatuur en de gortdroge mulle zandpaden.
Omstreeks 17.30 uur waren we weer bij ons thuis in Emmerich am Rhein waar we ons nog even waanden in de "Biergarten", al was er geen bier te bekennen. Tijdens de evaluatie werd de hele dag nog eens besproken en konden we met z'n allen vast stellen dat het een (te) warme leerzame, leuke en vooral schade- en letselvrije dag was geweest.


Internationale GS Paastreffen 24 april 2011

Doordat iemand uitgevallen was, werden wij uitgenodigd door de organisatie van het international GS Paastreffen om met een stand te komen. Dat deden wij natuurlijk graag, ondanks het drukke weekend. Veel mensen kwamen langs, maar wilden niet de clinics die ter plaatse gegeven werden, uitbreiden met een hele dag instructie en plezier. Er was maar 1 persoon die zich inschreef voor een training.

Sommige mensen dachten dat wij alleen mensen opleiden voor het behalen van het motorrijbewijs. Dat maken wij bij deze dan nog een keer duidelijk;
Motorrijschool Hendriks geeft:
- Trainingen op onverharde ondergrond voor mensen met een motorrijbewijs
- Trainingen op verharde ondergrond voor mensen met een motorrijbewijs
- Trainingen door vrouwen voor vrouwen met een motorrijbewijs (geldt voor alle trainingen)
- Professionele begeleiding voor mensen met een rijangst (auto en motor)

Het was warm weer en de sfeer was goed.

Voor de laatste ronde onverhard rijden werd Hans gevraagd als begeleiding mee te gaan. De andere voorrijders/instructeurs waren op voor deze dag. Hans stond natuurlijk te popelen om voor de tweede keer het terrein te verkennen.

Het was voor ons een leuke en leerzame dag.



GSClub bedankt!

Off Road Training 23 april 2011 Landgraaf

Op zaterdag 23 april 2011 was de beurt aan de eerste Off Road Training van dit jaar.
Vandaag waren we met een leuke groep van 15 deelnemers.
We werkten in twee groepen en reden elkaar daardoor helemaal niet in de weg.
Er was genoeg vrije trainingsruimte en daarmee konden we als instructeurs echt
fantastisch uit de voeten.


Hier boven de vaste trainers / instructeurs van deze ORT,
Freek van Balen, Frans Verhoeven en Hans Hendriks.
Zoals gewoonlijk vond deze ORT plaats in de zandgroeve in het Zuid Limburgse Landgraaf.
Nieuw in de samenwerking is BERRT. Bert Duursma zelf was in Marokko voor het uitzetten van routes,
dus was de training georganiseerd door Motorrijschool Hendriks.
De volgende training zal door beiden georganiseerd worden en zal Bert ook als trainer aansluiten.
In de zandgroeve werd de dag gestart met een lange slalom op een helling.













Al gaande de oefening kregen de deelnemers er steeds meer vertrouwen in en leek de slalom steeds makkelijker te gaan.

Na de slalom snel even terug voor een eerste verkoeling, want drinken was deze dag een ware must.
Het was al een geruime tijd droog en daardoor erg stoffig in de groeve.
Na de pauze stond het rijden van bochten op het programma.Op de foto is wel duidelijk te zien dat er sprake was van een langere droge periode en dat deed het nodige stof doen opwaaien.Tussen de middag werden er lunches uitgereikt er kwamen de eerste sterke verhalen natuurlijk al weer los.
Frans Verhoeven zat natuurlijk ook op de spreekwoordelijke praatstoel in de schaduw van onze party-tent.






Links: Hans in actie.








Rechts: Freek in actie.



Na de lunch ging te programma natuurlijk weer verder met een nadere uitleg over het rijden van kombochten.
Freek van Balen, die dit jaar voor het eerst als vakkundig trainer is aangesloten bij Motorrijschool Hendriks kon zijn ei goed kwijt.
Freek is al een paar jaar een fervent enduro c.q. off road rijder en kent de technieken van het off road rijden.


Frans met zijn groep in actie.


















Na de bochten waren de meer steilere hellingen aan de beurt. Frans ging met zijn groep een behoorlijke stap verder,
maar ook de semibeginners groep kregen behoorlijke klimmetjes en afdalingen voor de kiezen.


Boven het team van Motorrijschool Hendriks;
vlnr; Freek van Balen, Frans Verhoeven, Hans Hendriks en Igna Hendriks



Na afloop van de training werden de certificaten op de persoon uitgereikt, alvorens ze natuurlijk door de trainers waren ondertekend.
En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een certificaat van Motorrijschool Hendriks met originele handtekening
van je persoonlijke trainer, zoals Frans Verhoeven, boven je bed......
De hele groep natuurlijk nog even op de foto als afsluiting van deze perfecte trainingsdag.
Ik wil iedereen bedanken voor zijn / haar inzet. Ondanks deze vermoeiende dag, vanwege het niveau van de training,
maar zeker ook het warme weer deden zich geen onveilige situaties voor en konden we gewoon spreken van een hele leuke training.

Training motards Alpe d’HuZes 22 april 2011

Op vrijdag 22 april werd de training op het verkeersveiligheidcentrum van de politieacademie te Lelystad gegeven. Deze training werd gesponsord en iedereen werkte belangeloos mee. Er waren een aantal oefeningen uitgezet en de motorrijders werden in groepen ingedeeld.


Wij hebben foto’s genomen van de groep die bij ons de training volgde.












Voor een ieder was het een leerzame dag.
Motorrijschool Hendriks wenst de deelnemers van Alpe d'HuZes en de motards een succesvolle en gestructureerde dag toe.