dinsdag 5 april 2016

Seizoenstart 2016 MC Wombarg


Zoals ieder jaar, mochten wij op 3 april 2016, weer de seizoenstart voor MC Wombarg te Woudenberg verzorgen. De voorwaarde was wel dat het dit jaar weer ietsje anders moest zijn.
Klaar voor vertrek naar Woudenberg.
Een aantal idee├źn werden neer gelegd en wij mochten van alle aangeleverde ingredi├źnten een mooi menu maken.
Alles klaarzetten

Dat is naar ons idee en het idee van de "maar" 14 deelnemers goed gelukt.

Normaal gesproken bouwen wij de dag in kleine stappen op. Dit keer hadden wij besloten het een klein beetje anders te doen, namelijk eerst het parcours en dan de deelnemers laten bepalen welke oefeningen de nadruk zou moeten liggen. En al snel viel het de deelnemers op dat het even duurde voordat je het gevoel van de motor weer helemaal had en daarmee ook soepeler werd in de bewegingen.

Zoals je kan zien zaten de slalom, een keer oefening, stoeprand en onze carrousel er in ieder geval in.

Met de slalom kwamen een aantal mensen erachter dat ze toch minder soepel in de heupen zijn.
Dansles gaan volgen? Een paar heren gaven aan dat het aan de leeftijd zou liggen...tja....

Na het parcours werd er gekozen voor het keren, hoe dat je dat zo makkelijk mogelijk, het rijden van een acht en remmen in het zand. Zowel de dames als de heren hadden het warm van de concentratie. Er werd aandachtig geluisterd en vol focus geoefend.

Als het niet bij de instructeur kon, dan ging men zelf oefenen op een plekje iets verderop. En al snel viel het de deelnemers op dat door de gegeven tips en het oefenen het ineens een stuk makkelijker werd.


Daarna was er nog tijd om over de band en de balk te rijden. Er was een persoon die het nog niet gedaan had. Een aantal vond het handig om nog een keer te voelen en de rest stond langs de kant de rijdende deelnemers aan het aanmoedigen.


En wat nu als de halve band rechtop staat....


Dat is best wel vreemd. Maar al snel bleek dat het dan nog makkelijker werd.

Dus wat doe je iets op de weg ligt of jouw weg kruist......
de acrobaat van de club

Na de inspanningen van de ochtend kregen we lunch in het prachtige clubhuis van MC Wombarg. Ook de lunch zag er goed uit. Heerlijk soepje met brood. Genoeg voor iedereen.
Het programma na de lunch was een vervolg op de training van vorig jaar. Op verzoek van de toercommissie hadden we ook een deel voortgezette rijopleiding. Dus aankleden, op de motor en rijden maar.

Waar gaan we het over hebben, nou, kijken.
Kijken bij bochten, kijken op landwegen, kijken op provinciale weg, kijken op een laan, kijken op de snelweg, kijken...


...WAAR KIJK JE EIGENLIJK?!....


Nou hier dan bij een aantal bochten, waarvan de laatste onoverzichtelijk. Ja dames en heren, op dit soort wegen gebeuren wel eens ongelukken. Ben je daarvan bewust en geen zicht = geen snelheid!!


En dan een oprit met aan beiden zijde een bomenrij. Wat zie je wel en wat zie niet?


Je hebt het over kijken en veilig, zeker op dit soort wegen...en dan wordt je met de  neus op de feiten gedrukt!!.. Ik zeg maar zo, ik zeg maar niets.
Onder de linkerpijl staat een politieagent en onder de rechterpijl een lijkenwagen.
Dat geeft je even stof om te overdenken. Dan scheelt het weer dat er een omleiding is en we daardoor verder zijn doorgeschoten.

Maar uiteindelijk toch gekomen op het zandpad. Zandpad? Met straat motoren en banden? Ja, waarom niet? Heb je wel eens een hotel geboekt die, daar aangekomen, blijkt aan het eind van dat zand- of gravelpad te liggen? Ga je dan terug naar huis? Met deze ervaring op zak in een trainingsomgeving, weet je hoe het voelt en wat je moet doen.En ja er zitten een aantal allroad motoren tussen,
zelf een paar mensen die al eens een
All Road Training bij ons gevolgd hebben.
Meteen even een stop om van het weer en de omgeving te genieten.
En dan weer verder rijden met dit prachtige weer.


Een stukje snelweg mag ook niet ontbreken. Hoe ga je erop, hoe ga je eraf. Alleen en in een groep. En bovenal waar kijk je? Waar haal jij je informatie voordat je erop en eraf gaat?

.....en dan via een paar provinciale wegen op het gemak terug naar het clubhuis van MC Wombarg.

En we waren zeker niet de enige motorrijders op de weg. Een aantal keer reden een paar motorrijders met ons mee, en veel vaker kwamen ze tegemoet.
Het clubhuis van MC Wombarg
Het was weer een super dag die wij hebben mogen verzorgen.
Met de dames staat de afspraak dit jaar dat we een vrouwentraining gaan doen.
En de rest zien we volgend jaar weer met een seizoenstart en/of bochtentraining.
Dank jullie wel weer voor jullie enthousiasme en warme welkom.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie motoren hier te zien in dit blog, jullie moeten als rijschool wel veel motoronderdelen hebben liggen lijkt me. Goed dat jullie ook in groepsverband trainen, aangezien toch veel mensen in een groep op de motor rijden. Dat is iets wat ik zelf ook vaak doe. Samen met een paar bekenden even een middagje rond rijden en genieten van het uitzicht en het geluid van de motor natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen