Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 april 2011

Seizoenstart MC Wombarg 10 april 2011

Het was weer een mooie dag om de Seizoenstart van MC Wombarg te beginnen. Wij zijn eerst naar het mooie zelf-ontworpen en gebouwde clubgebouw gegaan. Aldaar waren al 16 deelnemers en motoren aanwezig. Eerst een bakkie en daarna naar de oefenlocatie niet te ver verwijderd van het clubgebouw.

Al snel kwamen alle deelnemers naar de oefenlocatie, tot er in totaal 22 deelnemers aanwezig waren.

De theorie werd als groep gegeven, voornamelijk door Hans, maar tijdens het rijden werd de groep verdeeld in de (in ieder geval) de dames bij Igna en de heren bij Hans.

De eerste oefening was de slalom, om lekker los te komen en te voelen hoe de motor reageert. Iemand had eens problemen gehad met de slalom en daar vanuit konden er specifieke vragen behandeld worden.

Al snel werd de cadans gevonden en reed het allemaal lekker door.

Na de slalom kwam de volgende oefening, het remmen. Het remmen wordt langzaam uitgebreid tot remmen in "nood"situaties, zodat men het op de weg goed gebruiken kan.

Na de remoefeningen, even een pauze met een door de motorclub geregelde lunch.

Iedereen was lekker aan het eten, van het weer aan het genieten en van alles aan het bespreken. Iedereen was er over uit dat zo'n Seizoenstart verplicht gesteld zou moeten worden.


Nu weer aan de slag. Het rijden over een balk, daarna over een band en als laatste over een balk en een band. Dat is natuurlijk te vertalen naar wanneer je op de weg een ding of een dier tegenkomt die je niet kan of wil ontwijken. Nu weet je wat je moet doen en hoe het voelt. Na de eerste keer ging de snelheid al behoorlijk omhoog.




En natuurlijk zijn er die, die alles moeten doen wat men in de demo ziet en dat dan keer 10. Ik zeg, UITMUNTEND, maar blijven jullie wel wakker tijdens het normale motorrijden?


Als toetje was er de motorwip. Voor de meeste was het even wennen, maar iedereen ging er over. De een wat makkelijker dan de ander.


En natuurlijk moest er geprobeerd worden of de wip ook functioneert als spring schans.

Dat heeft pijn gedaan bij het landen!


Wij willen MC Wombarg bedanken voor de uitnodiging om ook dit jaar weer de Seizoenstart te organiseren. Tot volgend jaar.

1 opmerking:

Leon, MCW zei

Deze dag was geweldig! Vorig jaar was al een goede seizoenstart, in dit jaar ging er nog een schepje bovenop met als hoogtepunt de wip... Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek als ik zeg: Bedankt voor jullie creativiteit in het bedenken van geweldige oefeningen!
groets Leon