Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 oktober 2011

Off Road Clinic 22 oktober te Lelystad


Op zaterdag 22 oktober waren wij Motorrijschool Hendriks  in Lelystad voor de Off Road Clinic.Na ontvangst met een kop koffie en theorie gingen wij naar de motoren.
Daar bleek iemand zijn sleutel kwijt te zijn, maar gelukkig was een andere deelnemer die een reserve motor had meegenomen zo vriendelijk om deze uit te lenen.
Als groep gingen we naar het terrein, waar al snel bleek dat de regen van de laatste maanden het terrein behoorlijk zwaar hadden gemaakt. Maar dat mocht de pret niet drukken het kostte alleen even wat meer tijd voordat de eerste oefening op gestart kon worden.
Elkaar helpen.
En pas gaan rijden als de ander ook weer rijdt.

Eerst werd er een demo gegeven en daarna was het de beurt aan de deelnemers.De een had het iets sneller onder de knie dan de ander.

Ik had beloofd het niet te plaatsen, maar ik kon het echt niet laten..
Toen iedereen deze oefening goed deed, werd er naar de volgende oefening gereden. Heuvel op, stilstaan en gecontroleerd omkeren en de heuvel weer af. Dat leverde bij weinig mensen een probleem op.
































Ook werd er "verstoppertje" gespeeld...




Er werd nog een paar keer op het terrein rond gereden om vervolgens naar het mulzandpad te gaan. Hier is een film van gemaakt door Bert en op Youtube gezet.


Aan het eind van deze training kwamen de deelnemers samen en natuurlijk werd hier ook een foto van gemaakt. Het was een zware dag die door de deelnemers toch als heel leerzaam en plezierig ervaren werd. Alle deelnemers gingen naar huis met een grote lach op hun gezicht en modder op de motoren.




Op 19 november is er nog een Off Road Clinic gepland, omdat er veel mensen interesse in hebben.
Men kan zich nog inschrijven via Motorrijschool Hendriks.
Mochten vrouwen geïnteresseerd zijn in deze training, deze dag zijn er twee instructrices aanwezig.

Geen opmerkingen: