Totaal aantal pageviews

woensdag 22 april 2015

Seizoenstart MC Wombarg 2015

Tweede Paasdag, 6 april 2015 was het weer tijd voor de jaarlijkse Seizoenstart bij MC Wombarg. Ook onze eigen motoren hadden nog weinig daglicht gezien dit jaar, dus de dagen ervoor was de voorbereiding al in volle gang. Onderweg scheen een stralende zon, maar dichterbij de oefenlocatie begon het te betrekken en op de oefenlocatie miezerde het een beetje. We hadden tijd genoeg om de oefeningen en ons tentje op te bouwen. De trouwe VW LT van Motorrijschool Hendriks werd leeg gehaald en zo konden we afwachten op motorgeronk in de verte.

We hadden vernomen van het kersverse toercommissie en bestuurslid Rubin dat er ongeveer 10 aanmeldingen waren voor deze dag. Maar toen het motorgeronk in de verte begon aan te zwellen hield het niet meer op totdat er 18 deelnemers op de oefenlocatie stonden. Een mooie en onverwacht behoorlijke opkomst dus.






Om de heupen en de motoren weer even wat wakker en soepel te maken vingen we aan met de slalom en daarna de reuze-slalom. 
Al snel konden we door naar de andere oefeningen.


















Er kwamen verschillende wensen vanuit de groep om bepaalde oefeningen vanuit verleden jaren weer of nog eens te herhalen. Uiteindelijk werden oefeningen met elkaar gecombineerd, en zo werd er geoefend in het oprijden van een stoeprand.
Het rijden met "normale" snelheden over een band en een balkje, maar ook rem oefeningen, en rem en uitwijk oefeningen passeerden de revue.

En zo heb je er altijd wel deelnemers bij die net even dat stapje verder willen en durven gaan.
Want hoe voelt het als over "iets" heen rijd terwijl je op je achterwiel aan het rijden bent. Het is niet dat wat we oefenen, maar soms probeert iemand dat dan toch wel even uit.


En natuurlijk kun je over een band en balkje rijden terwijl je je handen niet aan het stuur hebt, en ook als je voeten niet op de steunen rusten. En als dat beiden het geval is, lukt de oefening nog steeds!

Na de oefeningen in de ochtend was iedereen weer fris en het leek weer zo te zijn dat de vaardigheden en motorcontrole weer redelijk onder de knie zaten. Tijd voor de lunch. De lunch hebben we dit jaar gewoon lekker in het fantastische motoronderkomen van MC Wombarg kunnen gebruiken. De goed verzorgde lunch zat snel achter de kiezen, op naar het middagprogramma. Het verzoek was wel van de deelnemers om op tijd weer terug te zijn, omdat de kids van motorrijdend Wombarg nog wel die middag bij het clubhuis paaseieren konden zoeken. Tja, dat heb je op Pasen....

In de middag reden we naar een andere oefenlocatie om de oefening remmen en uitwijken een speciale dimensie mee te geven. Want wat nu als je een noodremming moet maken, en je komt er achter dat er naar links geen (veilige) vluchtruimte meer over is.... Dan wijk je uit naar rechts...

Voor deze oefeningen oefenden we eerst nog even een bermvlucht, waarna we dit combineerden met remmen, uitwijken de berm in.











Voorgaande edities hebben we alle oefeningen als losse onderdelen behandeld. Deze editie herhaalden we de losse oefeningen, maar maakten we ook de koppeling naar een samengestelde oefening, waarbij meerdere losse vaardigheden werden gecombineerd met elkaar.
Dit werd als erg leerzaam ervaren door de groep, lieten de evaluaties weten. Ook werden bepaalde zaken aan het eigen inzicht over gelaten. "Heb je de motor onder controle, dan bepaald jij zelf wanneer je bijvoorbeeld de berm weer uitstuurt naar de verharde weg", zo liet de opdracht van de instructeurs van Motorrijschool Hendriks weten.


Boven de briefing voor de laatste oefening, het rijden van een bocht. En een veilige bocht wel te verstaan, regel de snelheid, pas je rijlijn aan (aan de omstandigheden) en rij vervolgens een veilige lijn. Daarbij natuurlijk hamerend op de kijktechniek en aangepaste snelheid. Wanneer kun je weer gas geven enz. Alles werd ook bij deze oefening weer een herhaald.

Een aantal deelnemers van MC Wombarg heeft ook onze Bergvaardigheidstraining gevolgd in de Moezelstreek in Duitsland, gecombineerd tijdens een van kun Duitsland / Moezel weekenden.Toen werd ook lang stil gestaan bij het rijden van een bocht. Deze deelnemers hadden dan ook al wat bagage in hun spreekwoordelijke rugzak.

Na de bochtentechniek opgefrist te hebben was het tijd om weer naar het clubhuis te gaan en daar af te sluiten met een hapje en een drankje.

Het was weer een geslaagde Seizoensopening. Met Rubin werd nog even nagesproken over eventuele plannen voor dit motorseizoen, en de invulling voor het volgende seizoen. Wij kunnen zeggen; plannen genoeg. Misschien wel weer een Bergvaardigheidstraining dit jaar in de Moezelstreek.
Motorrijschool Hendriks zijn daar natuurlijk altijd voor te porren, dus wie weet.

In ieder geval was deze dag weer een succes, mooi weer, geen schade's en weer een hoop plezier. Daar gaat het bij het uitoefenen van onze hobby, motorrijden, tenslotte allemaal om.


In het clubhuis was overigens vanwege het jubileum van de club ook de pers aanwezig van de plaatselijke krant, die enkele foto's maakte en interviews afnam.
Zo komt MC Wombarg nog eens extra in het zonnetje te staan.
Paasactiviteiten bij MC Wombarg
Pasen is voor veel activiteiten de start van een nieuw seizoen. Ook bij de motorclub wordt het rijseizoen weer geopend. In het paasweekend waren er bij ''t Kratje', het clubhuis van de Woudenbergse motorclub MC Wombarg verschillende activiteiten georganiseerd door de actieclub en de toercommissie. Op zaterdag was het clubgebouw open en konden leden binnenlopen voor wat gezelligheid onder het motto 'Kom laten zien wat je aan je motor hebt gedaan deze winter'.'s Avonds speelde bij deze gezellige opening van het clubjaar de band MOOF. Op tweede paasdag stond de bijeenkomst in het teken veiligheid en vaardigheden. Onder leiding van motorrijschool Hendriks uit Zevenaar werden 's morgens door ongeveer 18 motorrijders op het terrein van ITAB op de Nort allerlei oefeningen gedaan met stoepjes, evenwichtsbalk, motorwip, slalom en remproef. Na de lunch in het clubhuis werd de voortgezette rijopleiding om het seizoen veilig te openen voortgezet op een terrein van Domeinen in Soesterberg. Nathalie Meijboom:"Vanaf 2010 starten we elk jaar het seizoen met zo'n soort training. Elk jaar heeft de training een ander accent. We hebben wel eens circuittraining gedaan in Lelystad en ook wel eens bergtraining in de Eiffel. Dit keer zijn de behendigheidsoefeningen voor een deel herhaling van voorgaande keren. Deelnemers krijgen ook een certificaat wat korting bij de verzekering kan geven. Omdat er steeds meer leden zijn die een gezin met kinderen hebben proberen we ook familieactiviteiten te organiseren. We gaan na de trainingen vanmiddag met de kinderen eieren zoeken!"De motorclub telt ongeveer 220 leden. Niet alleen motorrijden is belangrijk bij deze vereniging maar ook de gezelligheid en het onderling uitwisselen van ervaringen of tips. Voordat doel is er een Facebookpagina en sinds 1 april ook een website: www.mcwombarg.nl .  Leden ontvangen daarnaast het clubblad 'Motoritis'.
Voor Motorrijschool Hendriks was het alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar dat wij de Seizoenstart mochten organiseren, dat doen we natuurlijk ook volgend jaar weer met heel veel plezier.

En er zijn meerdere deelnemers / leden van de club die inmiddels ook als 6 jaar achter elkaar de Seizoenstart hebben meegedaan als deelnemer, en je ziet toch dat de meesten van hen maar weer een paar oefeningetjes nodig hebben om het juiste gevoel voor en met hun motor op te pakken. Zij kunnen er weer tegenaan dit jaar.

Van Motorrijschool Hendriks daarom veel succes, veel veilige en schadevrije kilometers gewenst dit jaar en graag tot een volgend evenement.

Geen opmerkingen: