Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 september 2016

Openbare Weg Training augustus 2016


Twee van de mannen in de bergvaardigheidstraining konden zich vrij maken, voor de openbare weg training in augustus, de anderen stonden, helaas, al ingepland. Het plezier was er niet minder om. Een paar dagen van te voren afgesproken of de training kon plaats vinden.

De weersverwachtingen waren redelijk en een dag van te voren wisten wij zeker dat de training doorgang kon vinden. Bij aankomst natuurlijk eerst de motoren netjes opstellen. Zodat we bij het weg rijden, opstappen, starten en wegrijden.

Daarna een bak koffie met aansluitend de theorie. En dan kan de route beginnen. Vlakbij het eerste punt. Wat doe met een bocht midden in de landerijen. Als je goed kijkt kan je op de foto zien wat er in de bocht ligt. Los gereden door de landbouwvoertuigen die hier regelmatig rijden, het hele jaar door.


En dan het volgende punt van aandacht. Ook vandaag zijn we hier veel landbouw verkeer tegengekomen. Als je niet uit kijkt drukken ze je zo de berm in. Even stoppen en bespreken.

En de route wordt vervolgd. Dan vergeten wij niet te laten zien wat coulisse effect is. Dan weet je waar je zelf het beste kan gaan staan, voordat je de weg oprijdt. Maar niet minder belangrijk, zo weet je ook waar je rekening mee moet houden op het moment dat jij op de weg rijdt.
En zoals je ziet is het niet alleen met bomen. Het kan van alles zijn.
Ja, ze staan er echt alle drie nog steeds.

En weer verder naar via een prachtige route in de Achterhoek naar het volgende punt.


Daar is natuurlijk een bocht. We moeten wel aansluiten op het geleerde in de bergvaardigheidstraining.

Kijk, en zelfs hier doen ze aan afval scheiden. Te leuk om geen foto van te plaatsen.

En dan lunchen bij Eetcafe De Groes. Even bijkomen, verhalen delen, en lekker genieten van het eten.     ...weet je nog, vorige maand.....

En het weer zit ook erg mee. Precies goed qua temperatuur.

Het vervolg deel van de route. Ook hier genieten met af en toe een stop voor een mooi plaatje.
En dan rijden we de Posbank. Altijd prachtig om te rijden en daar kan men de geleerde technieken in praktijk brengen. Zeker op zo'n mooie dag als deze. Heel veel mensen die er op uit trekken om hier in deze geweldige omgeving te genieten.


 
En tot slot een IJs van Co. Heerlijke afsluiting van een heerlijke dag. 

Wederom bedankt voor jullie enthousiasme. We zien elkaar in ieder geval volgend jaar op het circuit in Lelystad, voor een gevorderde bochtentraining.

Mocht je vragen of verzoeken hebben over de diverse motor rijtrainingen (ook auto rijtrainingen en rijangst begeleiding), neem dan gerust vrijblijvend contact op met Motorrijschool Hendriks.


Geen opmerkingen: