Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 februari 2009

Eerste ART van 2009, 21 februari.

Zaterdag 21 februari 2009 was het weer zover, de eerste ART van dit jaar en dit keer ook direct een bijzondere, namelijk met 1 cursist. Maarten, de ene cursist dus, gaat begin maart naar het verre Zuid Afrika om daar een Adventure-tour te rijden over de onverharde wegen aldaar. Als een stukje voorbereiding daarop had hij alleen een FTT Adventure geboekt.

Na het stukje theorie eerst maar naar de "remstek" om het remmen op onverhard onder de knie te krijgen. Nadat er geoefend was om zowel zittend als staand te remmen werd naar de volgende oefenlokatie uitgeweken voor het tweede deel van het ochtendprogramma.
Heuvel naar boven en ook weer naar beneden rijden.
Daarna nog even spelen op de zandplaat en daarna op naar de weer voortreffelijke lunch bij "het Smulhuisje".

In de middag natuurlijk een uitgebreide all road route rijden hoort natuurlijk bij deze training. De paden op de Veluwe waren perfect te rijden, het weer liet zich na lange tijd van ellende (vriezen, sneeuw, kou enz.) vandaag van zijn beste kant zien. Het was echt een heerlijk weertje in een mager zonnetje voor een all road training en dito rit.
Natuurlijk wilde ik zelf ook wel even de vernieuwde Challenge uitproberen.
In de winter is de BMW G 650 X Challenge (zoals eerder op deze site is te lezen) van een nieuwe uitmonstering voorzien. Ook het complete lunchtinlaat-systeem werd veranderd.
Zo is er nu een schuimrubber systeem van Twin-Air op gebouwd. Is het originele (kleine) inlaat kanaal afgedicht, en zijn boven op de motor twee nieuwe ovale inlaatkanalen aangebracht waarin luchtinlaten van Twin-Air zijn aangebracht. De motor is een stuk levendiger en dat is van bovenaf te horen ook, zonder dat het een hinderlijk geluid wordt.
Nu is de Challenge getest en klaar bevonden voor de rest van het komende seizoen All- en Off Road rijden.

1 opmerking:

Maarten Bos zei

Hallo Hans,

Erg leuke en vooral leerzame dag gehad. De Challenge zit goed in elkaar en sloot precies aan op mijn wensen. De combinatie van jou als instructeur, de perfecte locatie en het schitterende weer waren voor mij de ideale voorbereiding op mijn komende reis.

Bedankt en succes het komende seizoen.

Groet Maarten