Totaal aantal pageviews

zondag 8 maart 2009

ART zaterdag 7 maart, Montferland en Achterhoek.

Zaterdag 7 maart was het dan weer eens zover. Een privé All Road Training, maar dit keer op een compleet nieuwe locatie voor een ART dan.
Ik had in de buurt van mijn woonplaats 1,5 jaar geleden al eens een mooie All Road route uitgezet, eentje van een dikke 100 km lang. Nu kwam er een aanvraag voor een ART van een echtpaar uit de Achterhoek die alle twee een nieuwe KTM (640 en 250) aangeschaft hadden. Na overleg wilden zij de training wel in hun spreekwoordelijke "achtertuin" krijgen. In de week voor de training haakte jammer genoeg de mannelijke helft van dit koppel af wegens ziekte, dus kwam alleen zijn vrouw op de hagelnieuwe KTM 250. Na de ontvangst en kennismaking in chauffeurscafé "de Barriëre" te Beek met koffie en theorieles gingen we op pad.


In de week ervoor ben ik op zoek gegaan naar een geschikte start locatie en een geschikte lunchlocatie. Verder moest er een goede remlocatie gevonden worden. Deze kwam "op mijn zandpad" in de buurt van Zeddam / Montferland. Een op en top locatie waar de cursist tevens met de nieuwe geleerde stof aan de gang kan gaan. Er werd gestart met een mistige omgeving maar dat beloofde voor het verdere verloop van de dag wel wat goeds en dat kwam er dan ook van.

Na de lunch in Braamt gingen we in de middag dan de trainingsroute rijden die in de omgeving van Terborg / Doetinchem / Zelhem / Halle / Terborg is uitgezet door motorrijschool Hendriks.
Deze route is meer voorzien van zandpaden, graspaden en bospaden en voert over het algemeen door de bossen en langs de akkers in deze prachtige omgeving. Het is qua route wel een heel andere dan de route in de omgeving van Putten op de Veluwe.

Zo voert deze route door de aloude "oerbossen" van de Achterhoek waar tal van openbare wegen bereden mogen worden. Ook nu weer allemaal legale wegen en paden, maken deel uit van de route.
Na deze training werd via een passende route terug naar de woning van de deelnemers gereden en werd daar de training nog eens besproken.
We konden achteraf spreken van een geslaagde training, een geslaagde route en dito start- en lunchadres, kortom een geslaagde ART maar dan in de Achterhoek......
Ik zeg dan ook graag tot een volgende keer op een van onze ART's of ORT's en wellicht dan in de Achterhoek en Montferland.


Geen opmerkingen: