Totaal aantal pageviews

zondag 16 augustus 2009

Allereerste Voortgezette Wegtraining is een feit!

Op zaterdag 15 augustus 2009 was het voor Motorrijschool Hendriks een zeer vroege start van het seizoen, echter niet met de gebruikelijke All Road of Off Road Training maar voor de eerste keer met een Voortgezette Weg Training welke over de openbare verharde wegen voert. Een nieuwe training die door Motorrijschool Hendriks werd verzorgt voor Motorrijschool Safety uit Vianen / Houten. Dit is overigens niet zo toevallig want toen Motorrijschool Safety werd opgericht in de begin jaren '90 door mijn maat Hans Verhaas was Hans Hendriks na het behalen van de WRM papieren, de eerste en toen enige die samen met Hans Verhaas de Motorrijschool Safety draaide.
Samen hebben we een aantal jaren heel wat mensen aan het befaamde "roze papiertje" voor de categorie A geholpen. Safety bestaat nog steeds alleen zijn er nu 2 vaste instructeurs naast Hans in dienst en worden nog steeds motorrijlessen gegeven. Na zoveel jaren kwam er steeds meer vraag naar een Voortgezette Wegtraining en daar heeft Motorrijschool Hendriks nu de passende oplossing voor gevonden; de Voortgezette Weg Training (VWT).


Na de ontvangst en kennismaking volgt ook bij deze training eerst een uur theorie over o.a. de controle aan de motor, kijktechniek, anticiperen, taal van de weg, gevaarspunten en het rijden van bochten.

Hierna maken we ons op voor een route op de openbare weg die vanaf Vianen door het midden van Nederland voert. Op een aantal plekken onderweg wordt gestopt om verkeerssituaties te bespreken, om te praten over de keuze van je positie, over anticiperen en ga zo maar door. De zaken die 's morgens tijdens de theorie zijn besproken komen op de weg allemaal weer aan bod.


Tussen de middag wordt er gestopt voor de lunch bij een restaurant. Daar staat dan een goede lunch klaar en wordt er tijd gemaakt voor alle "sterke motor-verhalen". Deze lunch is overigens inclusief en hoeft dus niet zelf betaald te worden. De ervaringen van de ochtend worden besproken en de plannen voor de middag worden ook doorgenomen. De middag staat in het teken van bochten.
En waar kun je bochten nu beter berijden dan ..... op de dijk. Vervelend dat er op de weg terug naar Vianen nu zoveel van dat soort wegen zijn. Dus iedereen kon zijn hart ophalen aan het rijden van bochtige dijkwegen.

Dit soort situaties maak je in Nederland niet echt veel meer mee. Meestal zijn de dijken voor de motorrijder afgesloten (althans dat zie je steeds meer) en mag de bestuurder van een personenauto er wel over. Maar deze situatie moet je echt kennen!!! Een dijk die voor de personenauto (voertuigen op MEER DAN TWEE wielen) is gesloten en waar je met de motor juist WEL mag komen. Ok, het is niet al te breed, maar toch.
Ook aan deze dag komt natuurlijk een einde, want rond de klok van 4 uur in de middag zijn we weer terug bij VOC Safety, voor een frisje of een koffie en een evaluatie. De eerste drie deelnemers hadden het perfect naar hun zin, deze dag en we konden ook nog eens genieten van prachtig zomerweer.
Wil je inschrijven voor deze training kun je je opgeven via deze site motorrijschool.hendriks@gmail.com of je kijkt op
http://www.rijschool-safety.nl/ (klikken op voortgezette rijopleiding) en dan kun je je aanmelden door een formulier in te vullen.


Geen opmerkingen: