Totaal aantal pageviews

maandag 30 november 2009

ART 28 november 2009

Zaterdag 28 november 2009 was een hele natte versie van de ART's die het afgelopen jaar hebben gedraaid. De dagen voorafgaand aan deze trainingsdag waren echt slecht te noemen met extreem veel regen en daardoor dus doordrenkte paden, enorme plassen en kilometers blubber.
Twee helden gaven zich over aan deze omstandigheden. Misschien in eerste instantie hadden ze wel de gedachte dat het afgelast zou worden, maar helaas....

Het hele programma werd weer gevolgd. Theorie, en tijdens de theorie waren de soms heftige hoosbuien goed te horen op het dak. Je zou bijna de neiging krijgen om de theorie op te rekken, maar goed het moet er toch een keer van komen.
Naar buiten waar het toen toch wat minder heftig aan toe ging wat de regen betreft. Wel een echte waterkoude en donkere dag.
Na het remmen zijn we dan toch even naar strand Horst gegaan voor het rijden van wat heuveltjes en klimmetjes. Natuurlijk om de techniek onder de knie te krijgen. Youri, hierboven in actie had de techniek al vlot onder de knie.

Maar ook Fitna liet zich van haar beste kant zien, zoals je kunt zien op de foto hierboven. Fitna wilde wel een stuntje uit proberen na haar escapades op de Dakar dag in september j.l. waar ze een herschudding opliep. Wel karakter van deze dappere vrouw om juist nu met dit weer gewoon even uit Leeuwarden te komen voor de ART.

Ook het rijden van bochten mocht ook vandaag niet ontbreken, dus op naar de bossen in de omgeving van Putten voor het betere bochtenwerk. Overigens werd het na de remoefeningen droog en kwam er zowaar nog een mager zonnetje door het dikke grijze wolkendek in de vroege middag. Maar goed de plassen lagen er en bleven er dan ook de hele dag.

Je ziet wel aan de moddersporen hoe zwaar het zo nu en dan wel eens kon zijn. In de bossen glibberig met veel modder en water. Op de open stukken was het redelijk goed te doen. Daar had de stormachtige wind de afgelopen dagen dan ook wel weer voor gezorgd.

Ook boven staand plaatje spreekt boekdelen, geen blad meer aan de bomen, en de combinatie blad met modder zorgen voor soms best wel linke soep. Nou ja een prima combinatie om serieus rekening mee te houden en zeker als je geen noppenschoeisel onder je fiets hebt, zoals bij beide kanjers Youri en Fitna het geval was. Dus tempo aanpassen aan die omstandigheden.
Kortom weer voor beide deelnemers een zeer leerzame dag, en ondanks het weer toch heel veel plezier gehad met deze kleine maar zeer leergierige groep van twee mensen.

Geen opmerkingen: