Totaal aantal pageviews

zondag 13 december 2009

1 daagse wegtraining 12-12-2009

Op zaterdag 12 december 2009 is de laatste training voor 2009 gehouden. Het was een verjaardagscadeau waaraan motorrijschool Hendriks natuurlijk graag meewerkt.
En als je 40 wordt dan is dat op zich natuurlijk al een mijlpaal, Alex nogmaals gefeliciteerd.

Maar zoals gezegd een wegtraining. Eerst met een uurtje theorie begonnen en zo kon ook de temperatuur buiten nog een beetje oplopen, want toen we een start maakten was het toch nog maar net 3 graden. Maar goed wel droog weer en in de middag zelfs nog de zon. Warmer dan 5 graden is het overigens niet geworden, maar daar kun je je als motorrijder wel op kleden.
Na wat omzwervingen in de Achterhoek besloot ik de Posbank niet te laten liggen, getuige hiervan zijn de foto's hierboven. Behandeld werden natuurlijk, kijktechniek, taal van de weg, anticiperen, verkeersinzicht, en aanpassen van de rijpositie. Onderdeel hiervan is ook het rijden van bochten in de juiste positie vooral om te kijken en om op tijd gezien te worden.
De Posbank blijft dan toch een uniek stukje Nederland waar een aantal bochtencombinaties al lastig genoeg bleken te zijn.
Dan in de middag meer aandacht voor het inhalen en rijden van bochten en dan mag een brede dijk niet ontbreken. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Hier is ie dan eindelijk, de vervanger van de R 1200 GS Adventure. De nieuwe aanwinst van mijzelf. De F 800 GS tijdens een van de eerste kilometers. Inrijden moet toch zo langzamerhand wel gaan gebeuren als deze motor eind februari 2010 meegaat naar het Marokkaanse zand en gravelpaden. De motor is bijna klaar, en dan bedoel ik de aanpassingen. Naast alle opties af fabriek moest en nog een valbeugel komen die gemonteerd is. Verder is de grote aluminium carter beschermer van BMW besteld en moeten er nog een paar kleine Touratech achtige beschermdelen gemonteerd worden.

Ik moet zeggen dat de F 800 GS beduidend makkelijk stuurt. Het gewicht in vergelijk met de R 1200 GS Adventure is er een van een heel andere categorie. Wat een soepelheid! Ik denk dat de F een ondergewaardeerde fiets is want na vandaag ben ik hem echt veel meer gaan waarderen. Overigens is de F 800 GS iets langer in de wielbasis dan de grote broer. Kortom in de toekomst zal je meer horen over mijn ervaringen met deze heerlijke GS. De uitmonstering in Lavaorange ziet er naar mijn smaak erg goed uit in de combi met alle zwarte delen aan de motor.
Tegelijk ook een mooie dag dus om de F eens nader aan de tand te voelen en dat was in combinatie met het verjaardagscadeau van Alex ruimschoots de moeite waard.
Overigens staat de nieuwe G 450 X inmiddels ook bij Bert Duursma te trappelen om afgehaald te worden. Deze zal komende week door het team van BDM worden voorzien van de Factory-outfit en dan is ook deze klaar voor het seizoen 2010 waarin ik met een compleet nieuw motorpark kan starten.





Geen opmerkingen: