Totaal aantal pageviews

donderdag 31 mei 2012

Bergvaardigheidstraining Vulkan Eifel 29 mei - 1 juni 2012


Op dinsdag 29 mei en woensdag 30 mei 2012 hadden wij prachtig weer tijdens de bergvaardigheidstraining. Hieronder een sfeerplaatje ergens op de route waar wij ons bevonden.

En natuurlijk hadden wij een bocht waar even geoefend werd. Met hier ook een deel van de prachtige omgeving. Ook dit is een plaatje om te laten zien in wat voor omgeving men terecht komt als men een training bij Motorrijschool Hendriks gaat volgen.

Maar ja, er moest ook gewerkt worden door de deelnemers, ondanks het prachtige weer en mooie omgeving. Doordat wij twee dagen achtereen een training geven, hebben de deelnemers daarna nog twee dagen om door de omgeving te rijden, eventueel met een route die men bij Motorhotel Am Vulkanberg op verzoek kan krijgen. En daarbij kan men het geleerde en geoefende nog meer doen in de praktijk.

In het rijden van de bochten, werd al snel zichtbaar dat de deelnemers zeker wat hadden gedaan met de theorie die men de eerste dag vooraf had gehad. Het was natuurlijk wel even oefenen om het zich eigen te maken, maar oefening baart kunst.

En natuurlijk moest er tussendoor ook even gerust worden. Hier lekker aan de koffie, met voor de liefhebber een taartpunt.
Helaas zijn wij vergeten om van de heerlijke lunch foto's te maken.


Na een stukje te hebben gereden werd de hellingproef uitgelegd en gedaan. Dat was toch even ietsje moeilijker dan gedacht. Maar ook hier ging het tenslotte goed, net of men nog nooit anders had gedaan.


Ook toen de bochten wat krapper werden, werd er serieus geoefend. Af en toe een zeer goede bocht, maar ook af en toe een mindere bocht. Men kon gelukkig wel aangeven dat en vooral ook waarom er een mindere bocht gereden werd. Naar mate de training vorderde werd het verschil van begin eerste dag tot aan het einde van de laatste dag toch wel goed zichtbaar.
Een klein hoogte verschil is natuurlijk wat men in deze omgeving vaker tegenkomt.


Hier de een in een bocht naar rechts en daarna in een bocht naar links;En dan hier de ander in een bocht naar rechts en daarna in een bocht naar links.

En hier nog even een leuk plaatje. Hij staat er goed op hè? Al met al was het weer een geweldige training met enthousiaste deelnemers, prachtig weer en goede routes. De koffie en de lunch waren lekker met voldoende tijd om uit te rusten en het geleerde te laten bezinken. Het Motorhotel Am Vulkanberg was alles weer goed geregeld, het drinken koud,  het eten meer dan voldoende en errug lekker en de bedden perfect.

Via deze weg worden de deelnemers hartelijk bedankt voor het enthousiasme, getoonde inzet en goede feedback. Hopelijk vinden jullie de foto's en video's die van jullie zijn genomen de moeite waard.


1 opmerking:

Anoniem zei

Wij hebben het nog bijna dagelijks over het verblijf en de training in de Vulkaaneifel, het is voor ons geworden een absolute aanrader voor iedereen.

Het was mooi weer dat zat lekker mee, de klik tussen ons hebben wij als heel erg leuk ervaren dat is altijd weer byzonder in zo'n korte tijd.

De foto sessie op de site vinden wij ook erg leuk en hopen dat dit nieuwe deelnemers over de streep zal trekken.

Wij bedanken je voor de gezellige en leerzame dagen en misschien tot ziens.

Groetjes Fred en Ina