Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 mei 2012

BETA Off Road Event 5 & 6 mei 2012 CLINICS

Het beloofde goed weer op vrijdag. Een geweldige route en mooi weer niets kon dit weekend nog stuk maken. Maar helaas, op zaterdagochtend om 06.00 uur, bleek het weer toch minder te zijn. Dat mocht de pret niet drukken, want, werd gezegd, dit duurt maar tot 09.00 uur. Enfin, 48 uur lang regen, motregen, miezer en nog meer nattigheid.
Een plaatje vanuit onze tent
De in-/uitgang naar het terrein
En toch drukte dat, voor de meeste mensen, de pret niet. Het zand werd modder, de modder blubber en uiteindelijk werd het bagger en dat bleek voor velen het mooiste wat bestond. Er waren al een paar cross wedstrijden in het land afgezegd, maar de echt enduro rijders, schrikken absoluut niet terug van een beetje regen en konden hier hun hart ophalen. Zelfs de allerkleinste trailers.
En dat geldt zeker ook voor onze deelnemers van de Clinics op zowel zaterdag als zondag.

Leon de Wit had zijn truck meegenomen en was van alle gemakken voorzien.
 De clinic deelnemers verzamelden voor de tent van Motorrijschool Hendriks en daar werden ze "opgehaald" door de instructeur. Hier staan de deelnemers aan de clinic te popelen om te vertrekken.

 En hier is dan het vertrek naar de zandgroeve voor de verkorte clinic.

Een deel van de clinic bestond uit het rijden van de kom bocht. Heel spannend voor sommigen en heel leerzaam voor de meesten. Deze werd natuurlijk rechtsom gereden....

 


...en ook linksom werd beoefend.










En natuurlijk kon het wegrijden in mul (helemaal doorweekt zand) niet ontbreken. Ook hier hadden de meesten heel veel pret en leerden veel.


De vak fotograaf, die vele plaatjes heeft geschoten, was ook zeer te spreken. Het terrein was mooi, ondanks het vele zand, water en modder (waar hij dik anderhalf uur per dag mee bezig was om zijn materiaal weer helemaal schoon te krijgen) en ook de sfeer tussen de mensen onderling was SUPER! Zeer binnenkort zijn de prachtige foto's van deze goede fotograaf te bewonderen en ook te bestellen op zijn website.
 Hier de instructeur van de clinics. Een beetje verregend, maar dat scheelt hem niets, hij had zo mogelijk nog meer lol dan de deelnemers.
Een van de deelnemers van de clinic die met een grote grijns op zijn gezicht terug kwam uit de zandgroeve. En zoals je ziet het was ietwat modderig.
En teruggekomen van de clinic, snel even lunchen om warm te worden en klaar te zijn voor de middag clinic. Met dank aan de snackbar van partycentrum Heigank.
Wij hopen natuurlijk dat de mensen die nog extremer willen terug te zien op onze Off Road Training te Landgraaf in de extreme groep. En de mensen die wat willen leren in de andere groepen tijdens onze trainingen hier. En de mensen die nog meer willen leren van het technisch rijden in plaats van alleen maar gas erop zien wij graag terug in onze Off Road Clinic te Lelystad.


Ik wil bij deze alle vrijwilligers die zich ingezet hebben voor de veiligheid, de mensen van het rode kruis, de meeste deelnemers die zich netjes aan de geldende regels hielden heel hartelijk bedanken. Ook de BETA importeur Mario Kamphuis van Kamphuis Trading BV, bij deze bedankt. En natuurlijk ESSENT voor het gebruik van het parkeerterrein. De bewaking voor het goed regelen van de veiligheid en overzicht op de dag en vooral 's nachts (ook met de hond).

Maar zonder John Vleugels, die heel veel van zijn tijd, het grootste deel van de route in zijn eentje heeft verzonnen en uitgezet, was dit evenement niet gelukt. John BEDANKT namens ons allen!!!


Geen opmerkingen: