Totaal aantal pageviews

donderdag 2 augustus 2012

Motorrijschool (Igna) Hendriks, om trots op te zijn!

Ik las alweer dat dit het 154-ste bericht wordt op deze blogspot, sinds ik ermee gestart ben. De trainingen liggen nu wellis waar stil vanwege de zomerstop. Iedereen is op vakantie, is zijn vakantie aan het voor bereiden of komt alweer bijna terug. Mooi eens even de tijd op stil te staan bij wat we zelf de afgelopen twee jaar gedaan hebben, of eigenlijk voor mij om eens terug te kijken wat er de afgelopen twee jaar allemaal gedaan is aan evenementen. Igna Hendriks is twee jaar geleden zo'n beetje doorgestart met Motorrijschool Hendriks en heeft de afgelopen tijd dus vele trainingen gegeven. Inmiddels is het WRM instructiebewijs voor haar bijna binnen en gaat ze er haar dagelijkse werk van maken. Maar als ik zo eens bekijk wat zij heeft bijgeleerd in twee jaar tijd mag ik toch met recht zeggen dat ik super trots ben op dit doorzettertje.
Ze begon met het meerijden van de All Road Trainingen en maakte deze tak van sport zichzelf erg snel eigen. Vele trainingen volgden en nu is ze eigenlijk wel van vele markten thuis. Ze heeft een paar jaar geleden de rijopleiding Basis Motor Surveillant gevolgd bij de politieacademie en in 2009 legde zij met goed gevolg de aller zwaarste rijopleiding voor de auto welke maar denkbaar is in Nederland, de OVR, voorheen SRO af. Rijden kon ze dus absoluut wel.
Nadat ook de All Road Training vlug in de vingers zat legde Igna zich verder toe op weg- en circuittrainingen en het paradepaardje werden wel op al deze gebieden de vrouwentrainingen. Vorig jaar werd officieel het diploma Rijangst Coach door Igna binnen gehaald. Onderstaand enkele foto's waar Igna in de lessituatie in actie is.


Boven twee foto's gemaakt tijdens de All Road Training in de Achterhoek. Hier liggen dan ook de meeste ART kilometers die Igna gemaakt heeft.


Igna boven op de BMW S1000 RR en daaronder op de F800 R in speciale Chris Pfeiffer uitvoering, en
hieronder op de vertrouwde R1200GS.

Bovenstaande drie foto's gemaakt tijdens de seizoenstart bij Simako, waar Motorrijschool Hendriks het voorrijden verzorgde.


Igna volop in actie tijdens de Off Road Training in de inmiddels beroemde zandafgraving in Landgraaf. Slalom op een helling, wegrijden in mulzand en een plaatje met de instructeurs Freek van Balen, Frans Verhoeven, Hans Hendriks en Igna Hendriks zelf dus.


En natuurlijk de bochtentraining op het oefencircuit van de Politieacademie te Lelystad.
Igna als voorrijder / instructeur, de juiste bochtlijnen leren rijden is hier het belangrijkste item. Deze training is een avondsessie van drie uren en wordt alleen verzorgt in de zomermaanden.


Hierboven is Igna een uitleg aan het geven tijdens een All Road Vrouwen Training.

All Road rijden heeft ze in het begin geleerd op de BMW G 450 X, één van de off road motoren van Motorrijschool Hendriks. Een heel karwei als je op zo'n competatieve enduro machine je de kunst van het all road rijden moet eigen maken. Ze pikte natuurlijk alle leermomenten mee die zich in de ART voordeden, maar goed dan moet je het nog wel allemaal zelf gaan doen. Momenteel zijn we bezig met de aanschaf van, en op zoek naar een geschikte Allroad motor.

De foto hierboven en de foto's hieronder zijn gemaakt tijdens de BergVaardigheidsTrainingen in 2012. Boven de instructie "wegrijden op een eenvoudige helling".
Hier in actie in één van de Berg VaardigheidsTrainingen in de Duitse Eifel, waar we inmiddels de tweedaagse training diverse keren hebben gedraait vanuit Manderscheid. Tijdens deze training geeft Igna inmiddels ook les en ook de demo's vormen voor haar geen beletsel. Hoe meer bochten hoe beter.

Omdat we toch om de hoek wonen van de Montferland mountainbike-route gaan we regelmatig ook of road met de fiets. Zo houden we de conditie ook nog een beetje op peil en kunnen heel veel (rij)technieken die in de ART en ORT ter sprake komen ook weer aan bod.
Met bovenstaande, laatste foto wil ik deze blog beëindigen. Hiermee geven we een kleine greep weer van de trainingen die Motorrijschool Hendriks aan te bieden heeft.

Igna organiseert nog veel op motorgebied. Ook motorevenementen worden door Motorrijschool Hendriks begeleid en georganiseerd. Zo organiseren we seizoenstarts en we hebben daarvoor ons eigen oefenmateriaal zoals een heuse motorwip, een motorcaroussel, evenwichtsbalk en steken wij altijd in op VOORTGEZETTE motortrainingen.
 

Met een knipoog van de instructrice herself, wensen wij iedereen een prettige vakantie toe.
Graag tot ziens op een van onze trainingen. Meer info op de website en blogspots.
Hans Hendriks

Geen opmerkingen: