Totaal aantal pageviews

donderdag 2 augustus 2012

Volkswagen LT 35 Motorrijschool Hendriks

Motorrijschool Hendriks beschikt sinds eind juli 2012 over een echte eigen bus voor het vervoer van motoren en materialen naar de trainingen en andere motorevenementen. Met recht zijn we natuurlijk zeer trots op onze nieuwe aanwinst, een Volkswagen LT 35 middellang en hoog met 109 een pk TDI motor. De bus had, zeker voor een doorsnee LT weinig kilometers gelopen en verkeert in een prima staat. Inmiddels hebben we er samen heel wat uurtje werk in zitten om de bus helemaal naar onze smaak en natuurlijk zo praktisch mogelijk in te richten.  
 Zo hebben we verlichting omgezet omdat we aan één zijde van de bus een kastenwand konden monteren. De vloerplaat kreeg een frisse kleur en alle wandplaten zijn vervangen door nieuwe witte meubelplaten. Dan toont zo'n gebrukte bus ineens heel anders.
Het moest net geen camper worden, maar wel praktisch en voor ons werkbaar. De kastenwand is met behulp van een helehandige meubelmaker bij ons in de wijk gemonteerd.
Er werden drie motorinrijklemmen gekocht en een oprijplaat om motoren makkelijk in en uit de bus te kunnen rijden.Er was heel wat nodig om de bus van binnen deze fantastische uitstraling te geven, en wij vinden hem helemaal geslaagd in de opzet zoals wij die voor ogen hadden.
In de kastenwand is een helmvak gemaakt, een apart vak voor de motorlaarzen, een kast voor onderdelen en gereedschap. Verder een apart vak voor het deugdelijk opbergen van onze veertig kegels, die we permananent in de bus laten staan.
Zo is het nu alleen de motoren in de bus zetten, vast maken en rijden. Alles hebben we dan bij ons.
 Hierboven de indeling. Gewoon lekker praktisch.
Igna wilde een tafel in de bus om op evenementen en trainingen de inschrijvingen en aanmeldingen te kunnen verwerken. Plaats genoeg dus voor de laptop en administratieve handelingen die er nu eenmaal bij horen.
Een, heb je wel eens gehoord was een blikkerig geluid er normaal gesproken uit de speakers komen van de radio in zo'n bus. Dat hebben we gemakshalve dan ook maar gelijk aangepakt en hebben er wat betere speakers in gemonteerd. dat scheelt alweer de helft. Kortom we hebben nu een megapraktische motorrijschool bus welke helemaal is ingericht naar onze wensen. Klapstoeltje erin, verder de bus inrichten en dan is ie op de opschriften welke we nog moeten aanbrengen aan de buitenzijde na, helemaal klaar voor gebruik. Wij hebben er samen met onze jongens en Frans een hoop tijd ingestoken en vinden het eind reslutaat helemaal geweldig.

Geen opmerkingen: