Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 oktober 2012

All Road Training 20 oktober 2012

Het heeft weer even geduurd, maar dan hier weer een verhaal van een All Road Training op zaterdag
20 oktober 2012. Het was dit weekend heerlijk weer, ongeveer 18 graden Celsius en licht bewolkt.
Zoals je op de foto's kan zien is het al herfst met veel bladeren op de grond en op de achtergrond mooie kleuren in de bomen.

Eerst het remmen en staand remmen onder knie voordat we verder gaan.

Daarna de lunch (helaas geen foto's van). En dan verder gaan met de All Road route in de Achterhoek. Het doel was vandaag om de hele route te rijden. We liepen precies op schema, dus dat zou moeten lukken.

Even nog training op het rijden van de korte bocht.






Buiten het oefenen van de bochten werd er ook genoten van de prachtige herfst-kleuren die de natuur ons te bieden had.
Temperatuur was, zoals gezegd, super voor het verzorgen van een All Road Training, en het was ook niet al te druk in de bossen rondom Doetinchem.
Plaats na de bocht goed bepalen, zodat je op de positieve verkanting kunt blijven en dus goed het gas erop kunt zetten om snelheid te maken.


Zie die mooie herfstkleuren van de bomen en struiken langs de paden....







Nog wel even bespreken waaraan je kunt afmeten welke snelheden je kunt rijden over de paden door de bossen. 
 Alle paden waren overigens prima te rijden en zo kon er ook op tempo gereden worden.


Zo af en toe dachten we dat het zonnetje wel door het wolkendek heen zou prikken, maar uiteindelijk hebben we de zon niet gezien, wat overigens niets aan het plezier en de lol van het onverharde rijden af deed.
Ook hier weer de Amerikaanse eiken op de achtergrond die we vele kleuren van groen naar geel en rood naar oranje - bruin hebben mogen aanschouwen vanaf onze all road motoren.




Mooi plaatje tussendoor van de kale maisplakken en het landschap waar de training van Motorrijschool Hendriks gegeven wordt.
 Even een korte verkante bocht door razen...













Jaaaa, ik wil nog wel meer van die paden.... oké  (zucht!)


 Onze, inmiddels welbekende single track werd natuurlijk niet overgeslagen.

Een ook met een Aprilia Pegaso 650 gaat dat dus gewoon.








Nog even wat smalle graspaden en paden met gebroken puin, voordat we definitief een einde aan deze mooi dag konden maken.










Einde van ons rondje en onder het echte LAATSTE pad van vandaag.


Niet eens zo heel erg moe, maar wel voldaan ging onze cursist naar huis. Petje af trouwens voor hem.
Het gebeurt niet altijd dat we echt de hele complete route kunnen rijden. Daarvoor moet er namelijk in de middag wel gas gegeven worden, en dat kon hij. Veel geleerd en in vergelijking met de ochtend toen we begonnen met remmen op onverharde ondergrond zijn er duidelijk hele grote stappen gemaakt. En daar doen we het uiteindelijk ook voor. Peter moest nog wel even een eindje terug rijden naar zijn woonplaats in West-Brabant. Hij vond het in ieder geval zeer de moeite waard en ik denk dat hij veel opgestoken heeft van de All Road Training. In de omgeving waar hij woont is overigens nog wel het een en ander mogelijk op het gebied van onverhard rijden, en ik ben dus wel van mening dat hij er zeker nog wel veel plezier aan zal gaan beleven. Kortom er is weer een All Road-enthousiasteling bij in Nederland. Peter, bedankt voor je inzet en nog veel plezier met deze mooie tak van motorrijden.

Wil je ook een All Road Training volgen; kijk dan op onze website voor de data en anders gewoon even bellen of mailen, dan plannen we graag in overleg met u een training in.

1 opmerking:

Unknown zei

Inderdaad super dag gehad vandaag en veel geleerd! Ook bedankt voor de goede verzorging en de gezelligheid dat maakt zo'n dag helemaal af.
Gr.
Peter