Totaal aantal pageviews

maandag 29 september 2008

Heuvelrijden tijdens de ORT, voor gevorderden groep.

Zo beginnen we natuurlijk niet bij de beginners, maar voor de gevorderden moet dit wel kunnen.
Onder de leiding van Frans Verhoeven (de man die staat voor de gevorderden groepen) gaan de deelnemers eerst een steile afdaling tegemoet.
Of dat nu met een dikke KTM 990 of BMW GS 1150 is doet er dan niet zoveel toe. Het gaat natuurlijk om de techniek die wordt toegepast. De instructeurs brengen de deelnemers er stap voor stap naar toe, geven eerst een duidelijke uiteenzetting van de techniek en verzorgen daarna eerst een demo. Daarna gaat de deelnemer er zelf mee aan de slag terwijl de zeer ervaren instructeurs coachen. En uiteindelijk lukt het de deelnemers om die steile helling te bedwingen!
Zoals gemeld doet de motor er niet zoveel toe. Deze dikke monsterlijke GS gaat gewoon zijn bestuurder veilig beneden brengen.
Dan zijn ze allemaal naar beneden gegaan, maar nu weer omhoog!! Frans geeft hier eerst een demo nadat hij zijn uitleg heeft gegeven. De deelnemers kijken gespannen toe, met misschien wel de vraag: "zal ik dat zo ook doen?".
En natuurlijk gaan de deelnemers het ook doen. André (Oossie) gaat hier gewoon met zijn 200+ kg zware GS de helling op. Op een half metertje na is ie dan ook boven. Maar als die boxer eenmaal zijn achterwiel aan het draaien heeft stop ook niet meer en graaft ie zich desnoods gewoon in.
André kon gewoon afstappen en dan wordt het sjorren geblazen aan je motor om die het laatste stukje naar boven te krijgen. Wel een dikke pluim voor André als je gewoon met zo'n dikke zware fiets de helling op gaat. Bergbeklimmen is er niets bij................

Geen opmerkingen: