Totaal aantal pageviews

maandag 29 september 2008

Off Road Training 28 september: Groot SUCCES!

Zondag 28 september 2008, was het weer zover. De eerste échte ORT was een feit. Na een overweldigende try-out in april 2008 konden we nu gewoon 50 deelnemers verwelkomen.
Het weer was top, in een top lokatie met top deelnemers en top instructeurs. We hadden op succes gehoopt maar medio april 2008 nooit gedacht dat het wederom zo overweldigend zou zijn. De verschillende forums stonden er bol van. All Road Maniacs, BMW GS Forum, KTM Forum en ga zo nog maar even door, iedereen schreef er vol lof over. En ook nu staan de eerste berichten alweer op de diverse forums. Het was inderdaad weer helemaal goed. Dit keer waren er ook enkele speciale gasten die eens kwamen kijken wat onze training nu eigenlijk inhield, zo waren er mensen van KTM Nederland in de persoon van Marije van Ettekoven. Bryan Zuidinga kwam de kat uit de boom kijken. Maar ook een afvaardiging van de gemeente Landgraaf in de vorm van enkele wethouders. Allen waren natuurlijk van harte welkom. Maar speciaal was deze dag natuurlijk voor onze 50 deelnemers, daar draaide het natuurlijk de hele dag om. Zij kwamen om te leren, om lol te beleven aan onze gezamelijke hobby en natuurlijk om uiteindelijk totaal afgepijgerd weer naar huis te gaan
De instructie aan de groep 2. Hoe rij je nu weg vanuit stilstand in mul zand? Uiteindelijk kwamen ze allemaal weg, zonder al teveel problemen. Het leverde wel de nodige natte helmen op, aan de binnenkant wel te verstaan!! Maar er werd deze dag echt serieus gewerkt en er werd veel geleerd, iedereen op zijn of haar eigen tempo natuurlijk. In de 4 groepen werd erg goed op elkaar gelet zodat zich geen onveilige situaties voor deden, en zodat iedereen dus veilig zijn of haar grenzen kon verleggen. Wat ook aan het einde van de dag een veel gehoorde kreet was.
Tussen de middag werd een iets verlate maar kwalitatief uitmuntende lunch geserveerd. De lunch gebruiken in het zonnetje tussen al die dikke en genopte motoren, kun je je nog iets mooiers voorstellen? Hier boven een sfeerplaatje van dat moment.
Voor de gevorderde groep 3 en 4 was het natuurlijk ook grenzen verleggen, heuvel af, en later natuurlijk ook weer diezelfde heuvel oprijden. Dit was de groep 3 onder leiding van Frans Verhoeven, die eerst naar beneden de heuvel afgingen en later (de forums staan er vol van) ook weer omhoog. Ik zal op deze site van het heuvelrijden en de wat extremere onderdelen nog een apart stukje vermelden!!
Het professionele team van deze dag waren van links naar rechts, Bryan Zuidinga, Frans Verhoeven, Marije van Ettekoven, Hans Hendriks, Franklin van der Werff en Arjan Brouwer.

We begonnen om 09.00 uur en rond 16.15 uur waren we klaar met de eind proef om er toch een wedstrijd element in te brengen. Elders op deze site ook nog wat foto's van die eindproef en massastart.

Wij gaan ons weer opmaken voor een volgende ORT in de zandgroeve welke zal plaatsvinden op zondag 19 april 2009. Graag tot dan.....

1 opmerking:

Anoniem zei

vanuit de deelnemers: een geweldige dag! bedankt!

Jan-Wouter