Totaal aantal pageviews

zaterdag 31 oktober 2009

ART 31 oktober 2009 te Putten

Zaterdag 31 oktober 2009 vond de maandelijkse All Road Training georganiseerd door motorrijschool Hendrik weer plaats in Putten. De dag begint dan altijd om 09.00 uur met koffie, kletsen, kennismaken en natuurlijk de theorieles. Dan klaar maken voor vertrek naar onze oefenlokatie om met remmen aan de slag te gaan.Vandaag was het wel een hele grote groep van 12 cursisten, waarvan er vier een motor (een Yamaha WR 450) gehuurd hadden. Het is allemaal mogelijk op onze ART.


Een grote groep zei ik al, maar wel met allemaal een voorbeeldig gedrag van de cursisten. Geen schade of valpartijen ten gevolge van dit grote aantal enthousiaste mensen. De ene met 0,0 ervaring en de andere met al wel meer ervaring. Het was een goede mix in de groep, en er werd niemand opgehouden. Iedereen kon zijn of haar tempo zelf bepalen, en dat hoort ook zo.
Ten slotte wil iedereen wat leren op de ART.

Hier alweer onderweg naar de lunch. In de groep ook een paar oude bekenden van eerdere trainingen, zo mocht ik Freek van Balen en Margreet Zand weer welkom heten in de ART. Freek, bijvoorbeeld is sinds begin 2008 besmet geraakt met een all road - virus en is hier op de foto onderweg met de zwarte F650 GS. Hij heeft inmiddels hele plannen om de OER te gaan rijden. In een jaar tijd heeft Freek de ART de ORT in Landgraaf, waar wij in april 2010 ook weer naar toe gaan voor de ORT, gevolgd en nu dus weer een ART. Freek is als het ware "vriend van de show" geworden.
En hier is Margreet dan toch weer een keer in actie. Ze begint lekker los te komen in het zand, hoe toepasselijk dat dan ook mag zijn. Voor twee weken terug was het nog een bocht rijden en er maar door zien te komen voor haar, nu zit er echt meer flair in, getuige de bovenstaande foto.
De BMW F 650 GS doet het dan ook erg goed. Ook Margreet heeft vandaag weer een paar stappen gezet in de richting van een all road - rijdster.

Kiekje onderweg op een van de prachtige paden. De paden waren vandaag erg goed te rijden. het was mogelijk om met aanzienlijke snelheden te paden onder de noppenbanden door te laten vliegen. Het noppen - gehalte was vandaag dan ook meer dan goed vertegenwoordigd mag ik wel zeggen.
Verder was er voor de middag regen voorspeld, maar gelukkig viel deze voorspelling in het spreekwoordelijke water. Een prima weertje, droog, graadje of 14 de hele dag door en af en toen een beetje zon. Een mooi All Road weertje zullen we dus maar weer zeggen.
Belangrijk was dan ook weer dat we aan het einde van de dag konden stellen dat de doelstelling voor deze dag dubbel dwars was gehaald; nl, voor iedereen moest training leerzaam zijn, het mocht best een portie plezier opleveren en misschien wel de belangrijkste is dat we schade- en letselvrij weer aan het einde van de dag komen. Allemaal gelukt, complimenten aan de deelnemers van de groep die zich enorm gedisciplineerd gedragen hebben.
Kortom weer een geslaagde dag waarna iedereen alweer tegen de schemer aan (ja, het is alweer een week wintertijd) huiswaarts keerde. Mannen en vrouw, bedankt voor deze leuke en leerzame dag, en graag tot een volgende keer.Geen opmerkingen: