Totaal aantal pageviews

zondag 18 oktober 2009

Privé ART op zaterdag 17 oktober 2009.

Op zaterdag 17 oktober was het een fantastisch weertje om een ART te houden. Margreet wilde een privé-training en er werd gekozen voor een ART in de omgeving van het Montferland / Achterhoek. 's Morgens dan ook maar gestart in het chauffeursrestaurant in de buurt van Beek nabij Arnhem. Nog wel koud die ochtend, maar goed we begonnen toch met koffie en een klein uurtje theorie.Na het gebruikelijke remmen, motortillen en de all road route naar het lunchadres kon in de middag gestart worden met de eigenlijke all road route in de omgeving van Doetinchem.
Ook kwam op speciaal verzoek het rijden van bochten aan de orde. Dit maakt altijd natuurlijk wel onderdeel uit van de ART, maar Margreet meende daar toch wel de meeste moeite mee te hebben. En inderdaad daar lag wel het manco. Na wat training op dit specifieke onderwerp verliep het naderen, het rijden en uitaccelereren van de bochten steeds beter. Ook de kijktechniek werd uiteindelijk wat het zijn moest, en dan natuurlijk ook een beetje durf. De bochtsnelheid nam uiteindelijk ook toe. Precies hetgeen bereikt wilde worden.

Margreet die eigenlijk veel meer ervaring had met motorracen op een racecircuit wil zich steeds meer toeleggen op all road rijden. De eerste aanzet daartoe was de aanschaf van een BMW F650 van de laatste versie. En dat je daar ook hele spannende momenten mee kan beleven kan ze nu alleen nog maar beamen, maar gaande de dag ging het wel steeds een stukje beter.

Toen dat alles steeds beter ging konden steeds langere etappes gereden worden en werden er toch nog heel wat kilometers weggetikt op de teller. Het weer leende zich er dan ook meer dan goed voor. De temperatuur was goed en de paden waren in topconditie, dat in combinatie met de eerste herfstachtige kleuren zorgde ervoor dat er toch weer van all road rijden werd genoten.
Mooie paden, ook hier in de Achterhoek. Ik ontdekte wel vandaag dat er toch weer heel wat paden zijn afgeloten (middels borden) deze zomer. Steeds meer paden worden gesierd met gesloten verklaringen. Wel erg jammer want in zo'n mooie omgeving rondrijden is toch wel super. Gelukkig zijn er nog best wel paden te vinden, maar hopelijk blijft dat ook zo, we willen tenslotte toch wel blijven genieten van deze sport.

En ook aan een dag als deze komt weer een einde. Na een kleine 140 kilometer all road route was dit dan ook een van de laatste paden op de route en werd er afgesloten bij het beginpunt in Beek. Volgens Margreet was het een leerzame dag en dat kon ik ook wel afleiden aan de rijstijl over de paden aan het einde van de dag, want daar zat beduidend meer tempo in dan aan het begin van de dag.
Kortom, weer een heerlijke dag gereden, met een fantastisch herfstzonnetje en aangename temperaturen, een prachtige omgeving, paden die in topconditie verkeerden, en sportief ronkende motoren. Alles was voor elkaar vandaag.

Geen opmerkingen: