Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 februari 2010

Bikkelrit 2010, vuurdoop voor de G450X

Op vrijdagavond 5 februari 2010 vond de befaamde Bikkelrit van Brouwer Trading dan toch nog plaats. In eerste instantie stond de rit een week eerder gepland, maar door de toen gevaarlijke omstandigheden hebben we besloten die toen niet door te laten gaan en de rit een week te verplaatsen. In totaal reden we met een groep van 17 bikkels rond kwart voor 8 in de avond weg voor een superrit over de Veluwe.

Aan de start was iedereen vol goede moed, sommigen wat stil; want wat staat je te wachten?? Nou genoeg ellende, ijspaden ookal dooide het, modder heel veel modder, water enorme plassen water, kortom DE omstandigheden voor de echte onvervalste bikkel. Bij een 5 graden in de plus was de temperatuur gewoon heerlijk. De veel te dikke kleding kon thuis blijven en er kon in aangename motorkleding gereden worden.....

Nou, ja gereden... Zoals op de foto hierboven en hieronder kon op hele pistes niet echt gesproken worden over (hard) rijden maar wel glibberen, motor proberen op de noppen te houden en ga zo maar door. Dikke ijslagen op de anders zo perfecte zandpaden waren ons deel. Op kleine glij- en valpartijen na verliep de totale rit overigens zonder noemenswaardige schade of letsel. Er werd keurig netjes gereden, het was een perfecte groep. Iedereen wachtte op elkaar of hielp elkaar als dat nodig was na een glijpartijtje of als men zich had ingegraven in een moddergat.
Zie hier de combinatie met ijs en water, rokende en ronkende motoren en turen in het schijnsel van je koplamp. Door de mist was het gebruik van grootlicht ook al geen succes. Een dan in de donkere bossen maar hopen dat je geen overstekende wilde zwijnen of ander wild tegen komt. Zo waren er nogal wat zaken die het rijden van een bikkelrit leuk maken.

Trappen rijden op het strand Horst, het parcours rijden bij Horst, bij velen wel bekend, het zat er allemaal weer in deze rit. Na een barre rit van een kleine 2 uur was het bijna tijd voor een wel verdiende pauze.

Hier nog maar weer eens van die fijne omstandigheden, net ontdooide ijsmassa resulterende in plassen en vette modder. Dat zijn wel de ingrediƫnten voor een heuse bikkelrit. Enne noppen verplicht natuurlijk, anders is er soms geen doorkomen aan. Na deze eerste ervaringen was het inmiddels tijd voor een koffiestop bij de Mc Donalds op het strand van Horst.




Geen opmerkingen: