Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 februari 2010

Bikkelrit 2010 het vervolg;

De rit was in twee etappes verdeeld. En aan het einde van de eerste etappe stond een koffiestop op het programma bij Mc Donalds aan het strand Horst. Alle deelnemers stalden hun noppenfietsen op het terras, waar 's zomers iedereen aan een tafeltje zit te genieten van de rust. Daar was bij aankomst en vertrek geen sprake van dit keer. Zelfs het personeel liep even uit om te kijken wat er nu weer binnen kwam rollen, nou wij dus....

Na de koffie ging de rit verder met weer veel bagger, enne hé die chopper die daar tot aan zijn leren tassen vast gegraven staat in de bagger, die kennen we nog ergens van. Jawel hij was er weer bij, de inmiddels beroemde chopperrijder op noppen die ook in het redactionele stuk van de Dakarrit van afgelopen september, in Motorplus een foto wist te scoren en daarmee heel Nederland rond ging. Deze keer bleek dat ie toch met de kleine wielmaten in het nadeel was ten opzichte van de meeste deelnemers met 21 inches in de voorvork.

Na wat duw, til en trekwerk met een man of vijf konden we verder, en zweten dat je van dat werk doet. Volgens mij hadden de meeste deelnemers een ander beeld dan zweten tijdens een winterse bikkelrit.

Na dik drie en een half uur bikkelen kwamen we dan weer bij de zaak van Brouwer Trading aan waar de beloofde snert al stond te wachten.

Met deze rit zat de twee uur inrijden van de G 450 X erop. Nu een oliewissel en een filter dan kan de 450 helemaal ingezet worden. Het was wel even wennen ten opzichte van de G 650 X Challenge. Immers was dit de eerste rit op de G 450 X. Het is wel veel lichter, logisch natuurlijk, en handelbaarder. Vies was ie ook, dus werk aan de winkel.

Dan tot slot gezellig met de hele groep van in totaal dus 17 man snert eten met broodjes. Omdat iedereen uit de meest afgelegen uithoeken van Nederland was komen aanrijden is het niet al te laat geworden. Zo rond half 1 was iedereen weg en konden we terug kijken op een fantastische Bikkelrit die zonder brokken is verlopen, en dat ondanks de ijs, modder en veel water. Tot een volgende editie van de Bikkelrit.




Geen opmerkingen: