Totaal aantal pageviews

donderdag 26 mei 2011

All Road Training te Achterhoek 7 mei 2011


Deze zaterdag kwamen een aantal mensen die al eerder een All Road Training hadden gevolgd bij Motorrijschool Hendriks en een paar voor wie het de eerste keer was. In deze training reden 4 zware BMW ’s, waaronder één gehuurde en 1 (ook zware) BMW F800 GS. De ontvangst was bij ons thuis. Na de power/point met theorie gingen wij op weg naar de plek waar er begonnen werd met het remmen. Het remmen leverde toch nog best een aantal leerpunten op en moesten sommige deelnemers even over de spreekwoordelijke drempel heen geholpen worden. Na het remmen reden we weer naar ons huis voor een uitgebreide lunch bij ons in de achtertuin. Er werd het nodige gedronken om voor lichamelijke koeling te zorgen. Voor het middagprogramma namen we ook nog het nodige drinken mee voor onderweg.
We reden onze all road route in de fantastische omgeving die ook wel Montferland en Achterhoek genoemd wordt. Onderweg tijdens de route werd natuurlijk weer regelmatig gestopt voor instructie en werd een bepaald traject gereden om het rijden van bochten te beoefenen.Na de bochten reden we een groot deel van de all road route maar de gehele route die in totaal een dikke 100 kilometer bevat werd niet verreden. De route was best zwaar te noemen voor mensen die weinig ervaring hebben dan wel beginnend all road rijder zijn. Dit kwam vooral door het warme weer, de hoge temperatuur en de gortdroge mulle zandpaden.
Omstreeks 17.30 uur waren we weer bij ons thuis in Emmerich am Rhein waar we ons nog even waanden in de "Biergarten", al was er geen bier te bekennen. Tijdens de evaluatie werd de hele dag nog eens besproken en konden we met z'n allen vast stellen dat het een (te) warme leerzame, leuke en vooral schade- en letselvrije dag was geweest.


Geen opmerkingen: