Totaal aantal pageviews

donderdag 26 mei 2011

Simako BMW Riding event 2011

Dit jaar werd evenals vorig jaar ook dit voorjaar het BMW Riding Event voor de Apeldoornse vestiging van Simako vóór gereden door
Motorrijschool Hendriks. We hadden een route uitgezet die in een tijd van ongeveer 30 - 40 minuten te rijden was in de mooie omgeving van Apeldoorn. We reden steeds in twee groepen voor en konden daarbij genieten van het uitstekende motorweer op deze zaterdag.Vanuit de zaak hadden we de route voorbereid en natuurlijk wilden we samen de route nog even rijden voordat de klanten kwamen rijden. Dit moest natuurlijk gebeuren op de snelste fietsen van BMW, de S1000 RR en de HP2 Sport. Ook René van Bentheim, BMW-man bij uitstek, motorfreak en collega was één van de voorrijders voor dit Event. We reden afwisselend groepen voor. Dat Igna een voorliefde heeft voor de snelle "buikschuiver" van BMW werd niet onder stoelen of banken gestoken.
Maar ook vele klanten hadden ruime belangstelling voor de S1000 RR.




Motorrijschool Hendriks was ook lijfelijk aanwezig met haar eigen stand en ook de eigen motoren, de F800 GS in "own design" en de G 450 X factory uitvoering van ons stonden op het terrein van dit Event.



Als je dan toch het hele pallet aan motorfietsen van BMW hebt staan is een ritje op de splinternieuwe K 1600 GTL bijna een must. De zes-cilinder uit de BMW fabriek in Berlijn is overigens een hele fijne motor die, als ie eenmaal rolt geen stempel van zware logge motor verdient. Het is een heerlijk rijdende luxe tourer, die fantastisch schakelt en kilometers vreet en waarmee ook sportief gestuurd kan worden. Ik moet zeggen dat ik toch wel een beetje verliefd geworden op deze grootste motor uit het Beiersehuis. Igna koos toch voor de op haar maat gemaakte F800 R in Chris Pfeifer uitvoering.




Alhoewel ze ook heel veel plezier beleefde aan de R1200 GS. We hebben deze dag heel wat klanten van Simako mogen voorrijden en veelal kregen we enthousiaste reacties over de producten van BMW. Igna had het best naar haar zin en is wel vriendinnetjes geworden met de grote R 1200 GS. De toekomstige aanschaf van een volgende motor is op deze dag wel overduidelijk geworden, we krijgen een 1200 GS.......

Geen opmerkingen: