Totaal aantal pageviews

zondag 29 april 2012

Privéwegtraining 29 april 2012

Op zondag 29 april 2012 vond er een privétraining op de openbare weg plaats. Robert had een bepaalde specifieke vraag over het rijden van juiste bochten. We vingen aan in het Van der Valk restaurant aan de A12 bij Duiven met een bak koffie en een klein uurtje theorie waarin ook aandacht werd besteed aan de taal van de weg, de positie en natuurlijk de bochtherkenning, bochtlijnen en het naderen van een bocht. Bij een nogal bewolkte dag en een graadje of 15 gingen we uiteindelijk op pad en zetten koers richting de "Achterhoek" waar alle ingrediënten uit de theorie uitbundig aan bod kwamen.

Na een paar stops onderweg waarin diverse onderdelen van de training werden besproken kwamen uiteindelijk de bochten aan bod. Natuurlijk werd de nadering van bochten besproken, de herkenning van de bocht, de tij rijden veilige lijn en kijktechniek. Er werd snel en veel geleerd.

Ziet er toch al helemaal niet verkeerd uit toch... Langzaam kwam, naarmate de dag vorderde, de snelheid er ook steeds meer in. De bochten verliepen steeds soepeler.

Dat is hier goed te zien aan de voorbij knorrende Shadow. Ook de kijktechniek werd met de kilometer beter, en daarvan werd direct gemerkt dat men er baat bij had.
Hier is de bochtverkanting goed te zien.
Uiteindelijk hongerig van de vele bochten, aangevallen voor een stevige lunch in Zelhem waar de opbouw voor de Koninginnennacht op volle toeren draaide. Vandaar de mobiele-Grolsch-tap naast onze motoren.
Na de lunch gingen we weer op pad door de diverse dorpen en steden naar het mooiste stukje bochten van oost Nederland.
De Posbank, waar onze trainingsroute overheen voerde. Inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en leek het wel of heel motor rijdend Nederland de motor van stal had gehaald om ons plan te evenaren.

Het was beredruk op de Posbank, met zijn unieke haarspeldbochten, en dat in de buurt van Arnhem.

Ook hier werd een aantal malen heen en weer gereden om de geplande vakantie naar de Provence in Frankrijk een heel mini klein beetje na te bootsen. Het leereffect was er echter niet minder om. Zie hier de foto's.

Na de ultieme bochten op en over de Posbank kwam aan deze training een einde. Al met al weer een prachtige dag met een deelnemer die ruimschoots tevreden was.
Na een evaluatie namen we afscheid, want voor Robert stond nog een aardige rit op de agenda van vandaag naar huis waar de Shadow weer in de stal geplaatst werd en zo kon ook onze R 1200 GS in de garage gezet worden.

Geen opmerkingen: