Totaal aantal pageviews

maandag 18 juni 2012

All Road Route narijden, 16 juni 2012

Zaterdag 16 juni 2012 verzorgde Igna een Off Road Clinic op de off road baan van het Politieoefencircuit in Lelystad. Uitgelezen moment voor mij op de All Road route van in totaal 115 km uit-en-thuis eens na te rijden. Immers een paar weken geleden uitgezet met de auto zou het op de motor toch wel weer eens anders kunnen zijn, dus de G 450 X uit de garage gehaald en gas erop.
De route was geweldig om te rijden. De G 450 X in de vol-vermogen-stand en zo lekker sterk, het voorwiel is dan maar met moeite aan de grond te houden. Puur genieten dus en proberen een zo vlot mogelijke tijd rond te rijden. In totaal is de route, zoals gezegd 115 km waarvan, ik schat 75 % onverhard.
Dat ik de route goed in mijn hoofd had zitten bleek wel toen ook het nieuw uit gezette deel moeiteloos en foutloos gereden kon worden.
Heerlijke gras- en zandpaden, een fantastisch all road weertje en hier en daar natte zandpaden. Ook hebben we een heel erg leuke single-track weten te vinden, en natuurlijk opgenomen in de route. Door een bosperceeltje met twee smalle doorgangen tussen de bomen door.
Zie hier de single-tracks. Te vergelijken met de altijd aanwezige stukjes bos tijdens een enduro rit. Door maximaal gas erop hebben de hete uitlaatgassen wel uiteindelijk het complete rechter achter knipperlicht doen smelten. Een klein zielig stompje kunststof met een nog veel zieliger ontmanteld koperdraadje waren bij thuiskomst de overgebleven resten.
Nu is ie er nog......
FF rijden...
..en nu is ie helemaal weg....
Kortom, de route is perfect en zal tijdens de All Road Training welke vanaf nu in de Achterhoek gegeven zal worden dan ook echt gereden worden. De route is voor iedereen te doen en vormt een leerzame route om het rijden op de onverharde paden en wegen onder de knie te krijgen. Ik heb de route, inclusief fotostops en een tankstop aan het einde van de route in 1 uur en 50 minuten gereden. Tijdens de training hebben we daar gelukkig de hele middag voor ingeruimd zodat we natuurlijk onderweg meerdere malen kunnen stoppen om verschillende technieken en tips te leren en te geven aan de cursisten.

Dus wij zijn klaar voor het komende seizoen All Road trainingen. Inschrijven kan natuurlijk gewoon via de onze website.


Geen opmerkingen: