Totaal aantal pageviews

zondag 20 april 2008

Eerste Off Road Training is een feit!!!

Op zondag 20 april 2008 heb ik in nauwe samenwerking met Motor Houtrust, de allereerste OFF ROAD TRAINING gestalte gegeven. De vraag was er al wat langer van diverse klanten die in het verleden bij mij de All Road Training hadden gevolgd. Nu is er een training in navolging van de All Road Training.

Het was dus niet alleen de eerste mooie dag in 2008 wat het weer betreft, 20 graden een strak blauwe lucht en een lekker gematigd windje, maar ook de eerste OTR. Franklin van der Werff heeft er net als ik behoorlijk veel tijd tijd in gestopt om deze try-out tot een succes te maken, en dat is ons wel gelukt, hetgeen bleek uit de vele enthousiaste reacties van de deelnemers.
We reisden voor deze training af naar het Zuid-Limburgse landschap welke in deze zand- steengroeve tot 60 meter diepte is uitgegraven. Het terrein is ongeveer een vierkante km groot en bevat een trailbaan en crossbaan en vele hellingen in alle gradaties en dito afdalingen en verschillende soorten ondergrond.


Na de oefeningen wordt steeds weer even verzameld op een vast platteau wat een prachtig overzicht geeft over de gehele groeve. Ook is naar aanleiding van bovenstaande foto duidelijk dat bij ons alle off road motoren, mits voorzien van noppenbanden, welkom zijn. Van lichte machines tot de echte zware enduro's. In het midden de F 800 GS die deze dag tot mijn beschikking stond, en natuurlijk van huisleverancier Motor Houtrust afkomstig was. Overigens waren de mannen van Motor Houtrust, net als ik de avond ervoor al in Zuid Limburg waar we een hotel geboekt hadden.
Even een pauze, tijd voor het aanvullen van reeds verloren gegaan vocht. Verder een praatje, sterke verhalen en uitleg van de volgende oefeningen. En de deelnemers werden alleen maar enthousiaster. Hoe vaak ik vandaag niet moest horen dat de lokatie helemaal top was, en dat was ook zo, weet ik niet eens meer. Terreinbeheerder dhr. De Jonge had enorm zijn best gedaan om ons in de watten te leggen. Zo had hij gezorgd voor een meer dan complete lunch, met soep, kroket en belegde broodjes en bovenal genoeg drinken. Helemaal top, in een woord. Ik wil hem daarvoor toch nog een keer erg bedanken.............
Een van de oefeningen, aan het begin van de dag is weer het motor tillen. Eerst op vlakke ondergrond en later ook als de motor op een helling plat ligt. Alles wordt besproken en beoefend.
Andere oefeningen; helling rijden, bochten rijden, mul zand en ga zo maar door.

En na ieder oefening dus weer terug naar het verzamelpunt. Deze foto laat slechts nog een fractie van het immense terrein zien.
Als je nog hellingvrees hebt kun je daar deze dag ook vanaf komen. Deze helling is natuurlijk niet in eerste aanvang bereden, maar er zijn deelnemers die na de basis al heel snel door hebben hoe de techniek toe te passen en dan kunnen dit soort hellingen dus wel bereden worden.

In het andere artikel beschrijf ik de eind proef van de dag..........

Meer foto's zijn binnenkort te zien op http://www.motorhoutrust.nl/ en ook was deze dag redacteur Edwin Loos aanwezig van Motor Freaks. Edwin zal een redactioneel stuk op hun site zetten met foto's. http://www.motorfreaks.nl/ Edwin had deze dag trouwens een nieuwe F650GS op noppen van Motor Houtrust tot zijn beschikking.


Geen opmerkingen: