Totaal aantal pageviews

zondag 13 april 2008

Off Road Clinic op BMW Event goed verlopen.

In het weekend van 12 en 13 april 2008 organiseerde BMW Nederland het BMW Event om de nieuwe BMW F650 GS, F800 GS, R1200 GS en R1200 GS Adventure bij het Nederlandse motorpubliek te introduceren. Er zijn in dat weekend ruim 1000 proefritten gemaakt en omdat de omgeving zich uitermate goed leende om ook een Off Road Clinic te houden werd dat door BMW Nederland ook waar gemaakt. Op het strand van de Maarsseveense Plassen konden de bezoekers kennis maken met de BMW G650 X Challenge die in het zware zandstrand aan de tand gevoelg konden worden. Ik verzorgde samen met maatje, en freelance redacteur van MotorFreaks, Leon Nap de Off Road Clinic.
BMW had vijf G650 X Challenges, een speciaal voor dit weekend door Off Road BMW specialist Bert Duursma, van noppen banden voorziene F800 GS en een door Houtrust geleverde HP2, klaar gezet.
Op dit strand mochten we twee dagen lang bezoekers van het BMW Event iets ervaring bijbrengen voor wat betreft het Off Road rijden. Het strand werd in twee dagen tijd compleet uitgewoond en onderging een metamorfose van een maagdelijk wit zandstrand in een heuse zware zandstrand baan welke overeenkomsten begon te vertonen van een ware crossbaan. Er waren mulle diepe zware zandsporen, dus ploegen geblazen.
Langs de waterkant begon het rondje met aanrijden en een remproef (geblokkeerd achterwiel) en na 10 - 15 minuten konden de deelnemers nog een 3 of 4 ronden durende proef afleggen.
Ik zelf mocht tijdens de ronden mijzelf ook even tegoed doen aan de door BDM geleverde F800 GS met dikke noppen banden. Ik moet zeggen dat de motor een echt vriendje van mij geworden is de afgelopen twee dagen. In eerste instantie lijkt de motor wat zwaar op de voorkant, zeker in vergelijking met de G650 X Challenge, maar al snel na wat gewenning is de F800 goed handelbaar. Hij beschikt over genoeg vermogen, het vermogen komt er mooi in en na een bocht uitaccelereren is iedere keer weer een feest. En dan dat geluid uit die originele uitlaatdemper van de F800! Dat de motor gewoon voor je aan het werk is als de gaskraan open gaat dat hoor je aan de vette klappen uit de demper, en dat geluid past helemaal bij deze fiets. Voor de diverse zandfonteinen die kijkers over zich heen kregen die vlakbij de bocht stonden te kijken hebben Leon en ik ons een paar keer moeten verontschuldigen. Maar het rijden op de F is een waar feest!!
Dit is em dan nog even in vol ornaat. Gewoon een super ding als je em even wat beter leert kennen. Verder waren er nog wat dealers die een Challenge hadden geleverd (Houtrust Motoren, BDM, Breeman, Mokam en Simako). De HP2 kwam van Houtrust Motoren.

Geen opmerkingen: