Totaal aantal pageviews

dinsdag 22 april 2008

Informatie Off Road Training

Op zondag 20 april 2008 werd de eerste try-out gehouden voor de Off Road Training in een grote zandgroeve in Zuid Limburg. Deze groeve is ongeveer 1 vierkante km groot en vanaf het toegangshek is de groeve maar liefst 60 meter diep. In deze groeve vinden we eigenlijk alle soorten ondergrond die denkbaar zijn, harde paden, gravel, grind, brokken steen, zand, heuvels -héél véél heuvels, water en ga zo maar door.....



Deze dag bestaat uit diverse oefeningen en natuurlijk een afsluitende proef. Dit unieke terrein biedt voor iedereen wat wils. Maar noppenbanden op de motor is toch wel een vereiste net als goede beschermende kleding natuurlijk. Bij ons staat veiligheid erg, zo niet op het allerhoogste niveau in het vaandel. Motorrijschool Hendriks werkt met zeer ervaren off road trainers.

Deze dag bouwen we natuurlijk in geleidelijke stappen op van makkelijk naar moeilijker. All Road ervaring strekt toch wel sterk tot aanbeveling, maar ik sluit natuurlijk aan op de deelnemers met het wat mindere niveau. Deze dag worden de deelnemers in groepen ingedeeld naar ervaring. We werken dan met een groep beginners, midden ervaren en gevorderde rijders. We rijden over alle eerder genoemde verschillende ondergronden en ook leer je rijden over een crossbaan die van een dermate harde ondergrond is voorzien dat ook mensen met een zware all road motor zonder problemen over deze baan kunnen rijden.

We leren je technieken aan die het makkelijker maken om de motor op te tillen, ook als die op een helling ligt. Je leert hoe je bochten (ook bochten met zandwal) moet rijden. Verder hebben we het over het rijden van heuvels en afdalingen, klein en groter, korte en lange hellingen. Rijden en wegrijden in mul zand, losse ondergrond. We vertellen de technieken om bochten driftend te berijden, en we praten over remmen. Kortom een dagvullend programma. Heb je als deelnemer bijzondere wensen kun je deze op de training duidelijk maken en wij proberen daar aansluiting op te vinden.
VOOR WIE:

Deze training is voor mensen die Off Road willen rijden. Je krijgt tips, leert trucs en je leert technieken om het Off Road rijden je makkelijker eigen te maken. Een complete cross-outfit is niet direct noodzakelijk, maar wel goede beschermende kleding die niet te veel afsluit maar bovenal ademend werkt.

Voor welke motoren is deze training geschikt?

Dan moet je vooral denken aan motorfietsen die voorzien zijn van bij voorkeur noppenbanden. Het merk van de motor vinden wij minder belangrijk, dus iedereen met een all road motorfiets kan inschrijven, en dan kan je denken aan BMW's GS sen F en R / Adventures , KTM LC4 / LC8 Adventure, Yamaha XT / WR, Honda XR / XLV Transalp / Africa Twin / Varadero, Suzuki DR en ga zo maar door in deze typen motoren waarbij nog tal van andere merken te bedenken zijn. De motoren rijden op een afgesloten terrein maar ze moeten wel tot de straat zijn toegelaten!

HOE INSCHRIJVEN:

Inschrijven kan via Motorrijschool Hendriks, door een mail te sturen naar het e-mail adres op deze pagina genoemd.

WAT KOST DE TRAINING:

De Off Road Training kost 149 euro inclusief BTW en inclusief lunch en frisdrank tussen de oefeningen, tijdens de korte pauzes door. Daarvoor krijg je een training die niet alleen gegeven wordt door professionals maar bovendien een leerzame dag is waarbij we proberen aan te sluiten op ieders (aanvangs-)niveau.

Frans Verhoeven geeft onze training voor de ervaren rijders (de prijs is dan € 175,-)

AGENDA:

Wij hebben zaterdag 23 april 2011 als datum in de agenda staan. Inschrijvingen kunnen vanaf heden worden aangemeld bij motorrijschool.hendriks@gmail.com

Geen opmerkingen: