Totaal aantal pageviews

zondag 20 april 2008

Eind proef Off Road Training

Aan het einde van de Off Road Training organiseren we een echte off road proef. De deelnemers leggen op tempo een proef af.
Na de start rijden zij helemaal naar het diepste punt in de groeve, zo'n 60 meter onder het normale niveau en van daar uit weer naar boven. Voordat ze terug komen naar de finish moeten ze eerst nog een rondje crossbaan doen, en vervolgens finishen.
Bij deze proef, die geen wedstrijd is kun je niets winnen, alleen maar verliezen. Dus de veiligheid die bij ons hoog in het vaandel staat genoteerd blijft wel als een paal boven water staan.

Hier vier deelnemers op rij, en ook hier zie je weer dat dikke machines en lichte machnies aan elkaar gewaagd zijn, mits ze maar zijn voorzien van noppenbanden.


En weg zijn ze, de eerste helling op. Overigens lijkt deze helling toch minder steil op de foto als die in werkelijkheid is....
Vanaf het startpunt moeten de deelnemers helemaal onderin de groeve zijn, om daar een lange bocht op tempo te rijden. Hier kun je het hoogte verschil zien. Deze deelnemer is hemelsbreed misschien maar 25 meter van ons verwijderd, maar wel 60 meter dieper dan wij staan te fotograferen. Onderin is ook de waterbak te zien, die toch gauw een cm of 50 diep is. Deze waterbak wordt natuurlijk in de training bereden..........
Na afloop van de proef, nog even de sterke verhalen, lachen om die sterke verhalen en heel even afkoelen. Verder volgde hierna de evaluatie waarin iedereen aangaf veel geleerd te hebben op deze dag. Ook bleek iedereen veel plezier beleefd te hebben. En bovenal, en dat is een compliment aan alle deelnemers, op een enkel knipperlichtglaasje na was iedereen aan het einde van de dag geheel schadevrij en nog veel belangrijker letselvrij. Kortom het was mede gezien door het prachtige weer een hele leuke, gezellige en leerzame dag in een super omgeving.

Geen opmerkingen: