Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 oktober 2008

1e ART FMTE, 4 oktober 2008 een feit!

Op zaterdag 4 oktober 2008 werd de eerste All Road Training door Hans Hendriks van Motorrijsschool Hendriks verzorgd voor FMTE, wat staat voor Franklin Motor Training & Events. Franklin is geen onbekende en is een van de dagelijkse gezichten binnen Motor Houtrust. Franklin organiseerde voorheen ook al de ART voor Motor Houtrust maar doet hetzelfde nu onder zijn eigen naam. Voor de klanten van Motor Houtrust veranderd er dus eigenlijk weinig en ook de training blijft inhoudelijk hetzelfde. De naam is alleen anders, voorheen de ART voor Motor Houtrust en nu dus de ART FMTE..........
De weersvoorspellingen waren voor deze dag regen, wind tot stormachtige wind en een temperatuur die onder het gemiddelde voor deze tijd van het jaar zou liggen. Echter van deze voorspellingen kwam nu eens gelukkig niets terecht. Het werd zelfs een alleraardige dag wat het weer betreft, droog een mager zonnetje, oké niet al te warm maar wel een uitstekend all road weertje.
De deelnemers hadden er dan ook allemaal zin in vandaag. Er werd weer geleerd, lol gemaakt en bovendien kwam iedereen aan het einde van de dag heelhuids op het eindadres aan.
Deze dag ving aan om 09.00 uur in het Smulhuisje te Krachtighuizen gemeente Putten met een uurtje theorie. Daarna konden we buitenlucht in om het theoretische verhaal in de praktijk te gaan brengen. Tussen de middag werd er geluncht in het Smulhuisje waar we ook aan het einde van de dag weer terecht kwamen.
Onderweg was door de regen van de afgelopen week niet altijd even gemakkelijk te rijden. De meeste paden en wegen waren prima te berijden, maar er zaten zeker slechte modderige delen tussen die toch de nodige aandacht opeisten. Dit maakte de route niet even een gemakkelijke route om te rijden. Het leverde dan ook weer een heel aantal leermomenten op en gaf genoeg stof om te bespreken...
En zoals alle ART's kwam er ook weer aan deze een einde. De deelnemers gingen met meer zelfvertrouwen huiswaarts en de motoren waren stuk voor stuk toe aan een fikse wasbeurt. Ik hoorde van Franklin dat ie overuren moest maken om de deelnemers in de gelegenheid te stellen om na hun rit van de Veluwe naar Den Haag de motor toch nog even te kunnen afspoelen bij Motor Houtrust. Daar kwamen natuurlijk nog even de sterke verhalen over de dingen die men vandaag had geleerd. Op 18 oktober a.s. zal de 2e ART FMTE georganiseerd worden.

Geen opmerkingen: