Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 oktober 2008

ART FMTE / Motor Houtrust 18 oktober 2008

Op zaterdag 18 oktober 2008 was het voor de laatste keer in dit jaar dat Franklin van Motor Houtrust de All Road Training organiseerde. Ik mocht uit de handen van FMTE / Motor Houtrust dan ook maar liefst 11 deelnemers ontvangen in ons onderkomen, 't Smulhuisje te Krachtighuizen. Met somber maar wel droog weer zijn we met z'n allen deze dag weer helemaal ongeschonden doorgekomen.
Zoals gebruikelijk werd als eerste na de theorie, welke natuurlijk onder het genot van een kop koffie aangehoord kon worden, gestart met remmen. Allemaal nog wat gespannen gezichten, maar het remmen op onverharde ondergrond wekt toch al erg snel vertrouwen bij de deelnemers, en dan wil je natuurlijk meer............
Zelfs met een brandnieuwe F 650 GS lukt het remmen perfect, waarna de eerste spanningen wegvloeien uit de deelnemers. Na het remmen gaan we nog even wat heuveltjes rijden op de grote zandspeelplaats.
En zo kun je als trainer van bovenaf toch mooi overzicht houden op de deelnemers die hun "speelkwartiertje" geheel uitbuiten. Niet te lang hier blijven hangen want de lunch roept en we moeten nog de hele middag. Dus de krachten een sparen en proberen te verdelen over de hele dag.
Onderweg natuurlijk weer voldoende stops om te kunnen bespreken hoe de ervaringen waren op de afgelegde paden. De deelnemers kunnen al hun vragen stellen en zo komen we uiteindelijke toch tot bruikbare en toepasbare technieken. Want daar gaat het om, deze dag. Ervaringen op doen, meters maken op de zandwegen en komen tot een zelfverzekerd gevoel.....
Om uiteindelijk zelfstandig all road of blubber road te rijden. Want wees nou eens echt eerlijk, wie wil er nu zo'n prachtig openbaar pad / onverharde weg niet inslaan vanaf de gebaande wegen. Goed vanuit de regio Den Haag is het even rijden, maar dan héb je ook echt wat!! Toch?

Toch weer een hele prestatie en de nodige bezwete voorhoofden en natte ruggen als het einde van de dag naderd. Aan het begin van de dag denk je, we hebben de héle dag, maar die is echt voorbij voordat je het weet. Als je plezier hebt, vliegt de tijd.

Enkele motoren werden bij Motor Houtrust middels de hoge drukspuit van hun bruinige zanderige kleed ontdaan, want met zo'n baggerbak kun je immers niet thuis komen. Alhoewel sommigen de staat van hun motor na de training als een ware troffé beschouwen. Mensen allemaal weer bedankt voor jullie enthousiaste inzet. Enne FMTE / Motor Houtrust,
tot de nieuwe data in 2009.

Kijk voor de nieuwe data op de site van Franklin (FMTE) en op die van Motor Houtrust. Mochten er nog geen data op staan, hou dan de beide sites in de gaten.

Geen opmerkingen: