Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 maart 2009

ART 14 maart, Putten op de Veluwe.

Zaterdag 14 maart 2009 was er weer een All Road Training in Putten. De dag begon met een alleraardigst weertje, maar dat werd er gaande weg die dag alleen maar slechter door. De dag eindigde met twee deelnemers minder en een onophoudende regenbui.
Hier nog een remmende en onbeschadigde René die het aan het einde van de dag moest bekopen met een onschuldige valpartij die toch nog wel wat gevolgen had, helaas. De training is er ten allen tijde op gericht om vooral schade- en letselvrij te eindigen, maar dat ging dus nu even niet op. Op een van de laatste paden, reden we over een graspad en raakte René in een spoortje. Zijn voorwiel gleed weg en een val was onontkoombaar. Doordat de val en het schuivertje eindigde tegen een paaltje raakte de GS beschadigd en liep René ten gevolge van zijn val een pijnlijke pols en bovenbeen op. Gelukkig kon hij na de val gewoon wel op de motor stappen en het eindpunt bereiken, maar leuk is anders.
's Morgens natuurlijk eerst weer remmen, en dat verliep voor alle deelnemers erg goed. Er werd weer veel geleerd en goed geremd.
Na het remmen nog even "motor tillen" behandelen. Even de techniek onder de knie zien te krijgen en zelfs Monique kreeg haar toch al niet erg lichte boxer gewoon weer op beide wielen.
Toen we nog even naar de andere stek gingen om een klein heuveltje te rijden werden we op een kleine verrassing getrakteerd. Wuf van Ginkel was op die stek ook even aan het rond banjeren met de Dakar Ginaf truck. Het heuveltje berijden viel hierdoor welliswaar in het water maar om dan verrast te worden door dit..... Nou vooruit er zijn erger dingen te bedenken. En dan maar even van het schouwspel en bijbehorende motorgebrul genieten.......
Na de lunch moesten we van Monique afscheid nemen in verband met pech aan de boxer. De koppeling had het begeven na zo ongeveer het tweede zandpad. Erg jammer, maar goed het blijft natuurlijk een stukje techniek en dat kán eens een keertje kapot gaan. Toine vermaakte zich verder prima op zijn Suzuki DL650, hij was inmiddels voor een tweede keer op de ART.
Zoals gezegd, jammer van de uitvallers en ook jammer van het natte pak aan het einde van de dag, maar ja ook dat hoort nu eenmaal bij All Road rijden, laten we zeggen All Weather rijden.
Volgend weekend weer een volgende editie.




1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Hans,
Bedankt voor de begeleiding die jij en Henk hebben gegeven. Mijn rij-ervaringen zijn weer een stuk uitgebreid incl. de valpartij. Bedankt hiervoor. Ik wil natuurlijk dat graswegje nog afmaken, ,maar dan wel zonder paaltje.
Ik moest uiteindelijk toch een nacht in het ziekenhuis van Harderwijk blijven omdat ik best een smak had gemaakt en de artsen geen risico wilden nemen. Arnold Schwartzenegger is inmiddels jaloers op de omvang van mijn bovenbenen en pols. Een paar dagen rusten en bewegen en ik ben er weer klaar voor. Groet, René. ps mail je de foto's nog?