Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 maart 2009

Regen en veel modder tijdens ART Putten

De weersvoorspellingen waar niet al te best voor vandaag. Toch kwamen er 6 echte bikkels door de kletterende stortbuien naar Putten waar deze dag de ART voor Brouwer Trading georganiseerd werd. Kletsnatte en vette zand- en modderpaden waren het resultaat, want het had de dagen ervoor ook al ruimschoots geregend. Geen reden voor Motorrijschool Hendriks om de training af te lassen, ook bij nat weer wordt er gereden!! Het normale programma werd dan ook afgewerkt en als een stelletje varkens in de modder werd er huisgehouden.

René trotseerde net zoals de andere deelnemers menig plas water om de oefeningen toch te volbrengen.
Dikke modder!! Wat normaal gesproken veel bereden zandpaden zijn, waren deze nu omgetoverd tot gladde pistes waarvan de toplaag tot een centimeter of 10 / 15 compleet verzadigd waren met het vele water. Vette bagger was het resultaat.

En ook met een hele dikke koe, als deze dikke R 1150 GS in Adventure trim kun je je dus rijdende houden in de bagger. Toch werd er veel geleerd vandaag. Deze extreme omstandigheden vragen wel om een extra discipline van de deelnemers maar deze mannen wisten daar erg goed mee om te gaan.

Ook deze dikke R 1150 GS wist zich kranig te weren in de vette modderpoel. In de middag kwam dan toch nog even het zonnetje door en dan is het toch wel een stukje aangenamer. Feit was wel dat de paden van even slechte kwaliteit bleven.

Menno laat met zijn KTM toch even zien dat het nat genoeg was. Deze prachtige actiefoto mag dan natuurlijk tijdens zo'n training als deze niet ontbreken. Menno zal het nog wel gaan missen als hij over een paar maanden in Afganistan door de stofwolken zijn weg mag gaan bepalen. Neemt niet weg dat hij water in ieder geval niet schuwt.
Freek wist zich vandaag ook heel goed rollende te houden met zijn klassieke BMW boxer. Waar Monique, zijn vrouw met dezelfde fiets twee weken geleden uitviel met pech, hield Freek dit keer de motor heel. Moet er wel bij gezegd worden dat hij de motor pas een halve dag voor deze training klaar had en er geen tijd meer was om proef te rijden, zoals hij vertelde. Deze training onder deze zware omstandigheden was dan ook gelijk de proefrit. Deze rit waarin de man en motor danig op de proef werd gesteld, maar dat is op alle deelnemers van toepassing, werd perfect afgesloten. Geen schade en geen letsel, dat mag dan ook genoemd worden....... nou ja, op de spierpijn dan na die ze de dag na deze ART waarschijnlijk allemaal wel zullen voelen.
Kortom, ondanks het slechte weer, en het loodzware parcours toch een perfecte All Road dag.
Mannen; bedankt voor deze topdag en graag tot een volgende keer.......

Reactie van een cursist:
Dit was er dus eentje uit de categorie VSF (very serious fun!)Als je ooit al eens vroeger met een crossbrommertje geklooid hebt of gewoon eens zin hebt om de verharde weg te verlaten....gelijk doen! Een waarschuwing is echter op zijn plaats: dit is zeeer verslavend. Dank aan Hans, Arjan en de rijdersgroep voor een supergave dag!Freek.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit was er dus eentje uit de categorie VSF (very serious fun!)
Als je ooit al eens vroeger met een crossbrommertje geklooid hebt of gewoon eens zin hebt om de verharde weg te verlaten....gelijk doen! Een waarschuwing is echter op zijn plaats: dit is zeeer verslavend. Dank aan Hans, Arjan en de rijdersgroep voor een supergave dag!
Freek.
PS: waar geef ik me op voor die kuil in limburg?