Totaal aantal pageviews

zondag 22 maart 2009

ART FMTE 21 maart 2009

Wat een schitterende dag was dit...... perfect All Road - weer, een grote groep enthousiaste en zeer leergierige cursisten welke weer uit heel Nederland naar de Veluwe waren gekomen voor een All Road Training. Ondanks deze grote groep van 12 deelnemers verliep deze training geheel schadevrij, vlekkenloos en bovendien met het prachtigste weer wat je je maar wensen mag.
Dat de lente dit weekend was begonnen, was goed te merken, of had Franklin persoonlijk dit weer geregeld!!

Na de gebruikelijke start van de training in het Smulhuisje te Krachtighuizen waarvoor de uitbater Henk, vroeg voor uit zijn bed gekomen vingen we zoals gebruikelijk aan met een uurtje theorie. Konden ook gelijk de koude handen opgewarmd worden, want het had 's nachts nog wel een beetje gevroren. Na de theorie waarbij de warme koffie rijkelijk vloeide, op weg naar het strand. Na het remmen nog even heuvel rijden en op de zandplaat spelen.

Via een All Road route op weg naar het Smulhuisje voor weer een voortreffelijke lunch. Nadat het complete lunchbuffet leeggeroofd was en de magen gevuld waren gingen we op pad voor de middag route. Henk Bekke tevens een collega van mij, werd door mij ingewerkt om zo nu en dan wat te assisteren bij trainingen met grote aantallen en om eventueel trainingen zelfstandig te kunnen gaan draaien.

Na de lunch, zoals gezegd weer aan de slag. Er werden weer diverse paden bereden en door het zonnetje in de dagen vooraf aan deze zonnige trainingsdag waren toch al weer op vele plaatsen de paden omgetoverd tot mulle zanderige paden. Techniek toepassen dus, en veel leren op het gebied van all road rijden.

Na de oefening "rijden van bochten", de uitleg, de oefeningen en de evaluatie van dit onderwerp ging de route natuurlijk nog wel even verder. Graspaden, zandpaden, gravelpaden en ga zo maar door, niets werd geschuwd.

Aan het einde van de dag werd de groep in twee delen gesplitst en werd er met de vlotte mannen nog een extra toegift gegeven, extra mulle paden, hogere snelheid en grotere stofwolken waren het gevolg. Aan het einde van de rit de vele stoffige gezichten en grote grijnzen op diezelfde stoffige gezichten, het was weer een grote happening. Zie het bericht hierna om even te proeven van die extra toegift......
Mannen en vrouw (diep respect voor deze enige vrouwelijke deelneemster vandaag) bedankt voor deze topdag. En ik hoop jullie weer eens terug te zien op een van mijn andere trainingen of een herhaling van de All Road Training.
Onderstaand enkele reacties die ik na de training over de mail heb ontvangen:

"Hallo Hans en Henk, bedankt voor de spannende,leuke en leerzame dag!Onze grenzen liggen weer wat verder en we gaan vol vertrouwen de pistes op Ijsland rijden. Groeten, Mike & Ilse.
Beste Hans,
Nogmaals bedankt voor de leuke dag afgelopen zaterdag.
Ik ben er overigens niet bij as april ik heb me opgegeven voor september.
Kan je me nog wat foto’s mailen van afgelpoen zaterdag??
Bij voorbaat dank.

Met motor groeten,

Johan Lodder".Geen opmerkingen: