Totaal aantal pageviews

maandag 1 juni 2009

Tonny van der Spoel traint voor Heroes Legend!!

Tonny van der Spoel is bij velen wel bekend van het feit dat hij redacteur is van het prachtige tweewekelijkse motorblad MotoPlus. Maar Tonny doet meer. Naast zijn werk als freelance redacteur bij MotoPlus is hij ook van plan om het blad nog meer te gaan vullen met redactionele stukken over het avontuur dat hem lokt. Tonny is de vorige editie van de Off Road Training georganiseerd door Motorrijschool Hendriksen voor Brouwer Trading mee geweest om zich voor te bereiden. Brouwer zorgt ervoor dat de mentale en fysieke voorbereiding van Tonny op zijn avontuur in goede banen geleid wordt. Ik mag ervoor zorgen dat Tonny ondermeer kilometers maakt in het zand. Tonny is dan ook tijdens de ART van 30 mei 2009 mee geweest als deelnemer en als zijdelingse coach.

Tonny gaat de komende editie van Heroes Legend meerijden!!
Sponsoren zijn er, de motor, een BMW F 650 GS staat er, en nu nog aankomen aan het Lac Rose in Dakar!!
Tonny heeft de motor gesponsord gekregen via een BMW dealer die een ingeruilde ex-politiemotor voorzag van een set ambulance-kleur plaatwerk. Trainen en nog eens trainen zijn steekwoorden waar het nu allemaal om draait. De Heroes Legend gaat dit najaar van start in Parijs en zal natuurlijk, zoals gezegd eindigen in Dakar.

Heuvel op en afrijden, het hoort er allemaal bij en dat doet Tonny met veel souplesse. In de woestijn zullen de duinen er echter wel wat lastiger te bedwingen zijn, maar de techniek onder de knie hebben is natuurlijk het aller belangrijkste.

Voor wie denkt dat Tonny zijn avontuur stopt in Dakar heeft het niet bij het rechte eind. Waar iedere andere deelnemer aan de Heroes Legend zijn voertuig na aankomst in Dakar op de boot naar huis zet en zelf in het vliegtuig stapt, gaat Tonny nog een flinke stap verder.

Tonny gaat de motor, zoals gezegd een BMW F 650 GS in ambulance geel, schenken aan de artsen in Gambia. Jawel, Tonny zijn avontuur stopt dus niet in Dakar, maar daarna stapt hij weer op de motor om door te rijden naar Gambia om zoals gezegd de motor te schenken aan de artsen die daar ter plaatse natuurlijk heel veel dankbaar werk verzetten.

Dat straks het laatste afscheid van de BMW hem nog zwaar zal vallen liet hij tijdens de ART wel weten. "Dit motortje doet het helemaal goed, ik zal het moeilijk krijgen hem af te geven", zijn de woorden van Tonny.
Geen opmerkingen: