Totaal aantal pageviews

zondag 1 april 2012

Off Road Training zonder rijbewijsBij Motorrijschool Hendriks verzorgen we ook deze training voor de jongeren (en ouderen) die nog niet in het bezit zijn van de benodigde papieren maar die wel enige cross ervaring hebben opgedaan. Ook deze mensen kunnen bij ons in de training aansluiten en kunnen op een dag als deze heel veel leren en ervaring opdoen.
 Hier het voorbeeld van twee mannen van 12 (Ayrton) en 15 jaar (Damian), toevallig zonen van........
Zo bieden we de jeugdige deelnemers precies dezelfde oefeningen aan als de andere deelnemers. Iedereen zal op zijn eigen tempo kunnen leren zoals hierboven te zien is bij de oefening heuvel op rijden en bovenop controleren en overzien van de situatie. Het blijkt dat de jonge deelnemers de nieuwe leerstof uitermate snel oppakken en in de praktijk brengen.

De "kleintjes" worden allemaal persoonlijk begeleid en terug gevloten wanneer de overmacht de kop opsteekt. Als de oefening beheerst wordt afgewerkt bekijken we natuurlijk wel of er een klein stapje bij op gedaan kan worden, zoals Ayrton hier al laat zien. Het begin van een heuse drift in mul zand en lange doorlopende bocht.

Ook het oefenparcours wordt door de beide mannen afgelegd. De een zal er al aardig bedreven in zijn. De ander kan zich vast rijden. Hier leren we met vallen en opstaan, ofwel vast zitten en uitgraven.

Een mooi voorbeeld van ieder , dus ook de jongere deelnemers, ruimte gunnen om te kunnen leren zonder dat zij zich druk hoeven te maken over vlottere deelnemers die hen achterop komen. Deelname van de jongeren wordt zeker niet als storend ervaren en van oponthoud door hun deelname is echt geen sprake. Ze staan echt hun mannetje.
Even kijken of alle onderdelen nog wel vastzitten en of de motorlaarzen nog wel glimmen! Overigens wel een must voor de deelnemers; een goede uitrusting en beschermende kleding.
Hier al een heuveltje af rijden op een manier waarop een volwassene dat ook zou doen. De juiste houding en kijktechniek toepassen is niet van leeftijd afhankelijk.

Voor ouders is het wellicht erg leuk om met hun zoon of dochter off road te rijden, ondanks dat hun kinderen nog niet in het bezit zijn van het rijbewijs. Wij bieden nu deze mogelijkheid in combinatie met een Off Road Training te Landgraaf.


Geen opmerkingen: