Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 december 2007

Gewoon een gezellige leerzame dag.

Na ontvangst met koffie op de startlokatie, en dat kunnen er meerdere in Nederland zijn, starten we eerst met een uurtje theorie. Daar wordt de doelstelling van deze dag doorgenomen, het programma van deze dag bekend gemaakt, en er volgt een uitleg over controle aan de motor, remmen op onverharde ondergrond, staan of zitten op de motor, lichaamshouding, kleding adviezen, enkele wettelijke aspecten met betrekking tot het rijden op onverharde c.q. verharde wegen en tot slot ook wat sociale verantwoorde items.


Na de theorie kan in een korte tijd de controle aan de motor plaatsvinden en de daarbij behorende aanpassingen en afstellingen. Dan gaan we verplaatsen naar een lokatie om het remmen op onverharde ondergrond en te trainen.

De lunch is bijna altijd inclusief de cursusprijs en ook dat is natuurlijk weer zo'n rust moment tijdens de ART-dag waarin de "sterke verhalen" en de tot dan toe opgedane ervaringen worden uitgewisseld.


In de middag wordt een route verreden, over het algemeen van zo'n 40/50 kilometer welke bestaat uit ongeveer 70% onverharde, maar wel legale openbare wegen en paden waar de eigen verzekering gewoon van toepassing is. Het afsluiten van een extra verzekering voor de motor is dus niet nodig.

We maken het trouwens ook heel vaak mee dat ook vrouwen zich aanmelden voor deelname. Bij een voldoende aantal aanmeldingen van vrouwen kunnen we, en ook dat hebben we in het verleden al eens gedaan, een echte ladies-day organiseren. Dus ook als vrouwen de kriebels krijgen en eigenlijk tot nog toe met hun all road motor de onverharde paden hebben gemeden, zijn ze bij Motorrijschool Hendriks aan het juiste adres.

Geen opmerkingen: