Totaal aantal pageviews

zondag 2 december 2007

All Road Training (ART)De All Road trainingen worden alweer een aantal jaren verzorgd, en bij grotere groepen huurt Motorrijschool Hendriks ervaren all-road-docenten in die ervaring hebben met het rijden over onverharde wegen en paden. Er wordt in de training altijd gereden over openbare wegen en paden die in Nederland nog wel te vinden zijn.

Motorrijschool Hendriks beschikt over all road routes in het zuiden, het midden ,het oosten en noorden van Nederland. De routes zijn met alle (dikke) all road motoren te berijden met de banden die op deze motoren door de fabrikant worden geleverd.

Natuurlijk zijn de weersomstandigheden in de dagen/weken voorafgaand aan de trainingsdatum bepalend voor de moeilijkheidsgraad van de route, maar over het algemeen kan er goed gereden worden en worden eventueel de routes aangepast aan die betreffende omstandiheden. Iedereen die een all road motor bezit kan meedoen aan deze trainingen, evaring of niet, iedereen leert van deze dag.

De meeste mensen die inschrijven op deze all road training hebben matige of geen ervaring in het all road rijden. Toch komt het regelmatig voor dat er ook ervaren mensen komen die toch ook weer nuttige tips krijgen om in de praktijk mee uit de voeten te kunnen.

De all road training begint altijd met een klein uurtje theorie. Aan de hand van een power-point presentatie lopen we in theorie het rijden over onverharde wegen door aan de hand van items als een controle van de motor gericht op all road rijden, het remmen op onverharde ondergrond, het staan of/en zitten op de motor, wettelijke - en sociaal verantwoorde regeltjes, kledingtips en tips om jezelf te beschermen tijdens het all road rijden. Kortom voor ieder wat wils.

Dus heb je een all road motor (BMW R80, 100, 1100, 1150, 1200 GS en Adventures, F650 GS (Dakar), G650 X, KTM LC4 300 - 640 en de 950 en 990 Adventures, Honda NX serie,Transalp, Africa Twin of Varadero, Yamaha XT serie t/m Teneré, Suzuki all roads en DL's, Moto Guzzi Quota, Kawasaki all road of Ducati all road en ga zo maar door) en je hebt jezelf al eens afgevraagd of je dat mooie zandpad wel in zou rijden, maar tot op heden nog niet gedaan. Of je wilt tijdens all road ritten meer zelfverzekerd voor de dag komen, volg dan een van onze all road trainingen.

Inschrijven kan via Motorrijschool Hendriks (motorrijschool.hendriks@gmail.com).

Geen opmerkingen: