Totaal aantal pageviews

zondag 23 december 2007

Voorrijder tijdens Bikkel-nachtrit Brouwer Trading

Hans Hendriks als voorrijder voor een groep Bikkels tijdens de bikkel-nachtrit van Brouwer Trading te Putten.
Brouwer Trading te Putten organiseerde vrijdagnacht 21 december 2007 voor de eerste keer een Bikkel rit. Motorrijschool Hendriks was van de partij. Hans reed de tweede groep van in totaal zo'n 10 deelnemers als voorrijder voor. De start was rond 21.00 uur vanuit de motorzaak Brouwer Trading. De bikkels voor deze rit stonden rond die tijd natuurlijk te trappelen om de donkere bossen rondom Putten in te trekken.
Na de voorbespreking ging dan ook de karavaan daadwerkelijk van start, en enkele deelnemers maakten natuurlijk foto's van deze rit, waarvoor dank.

Onderweg werd steeds weer even gestopt om de soms wat uitelkaar getrokken rij met deelnemers te hergroeperen. De rit voerde over de vele zand- en gravelpaden rond Putten, maar bijvoorbeeld ook over het strand in de buurt van het Veluwemeer. Halverwege werd nog even gestopt voor een opwarmertje bij de Mc Donalds aan het strand Horst. Na de warme koffie gingen we toch nog even een kleine 2 uur verder.


Dat het koud was onderweg laat bovenstaande foto wel zien. De temperatuur van tussen de -6 tot -9 graden zorgde wel voor mooie beelden. Witte paden door sneeuw en bevriezing waren dan ook onderdeel van de bikkel-rit en maakte het woord "bikkel" dan ook meer dan waar. De zandpaden waren over het algemeen hard bevroren wat het tegelijk ook gevaarlijk maakte door de dito bevroren diepe sporen.

Er werd gedisciplineerd gereden door iedereen zoals we tijdens de voorbespreking hadden afgesproken. Sommigen van de deelnemers kwamen op het ijs van diepe water- en modderplassen terecht, maar het ijs bleek niet dik genoeg te zijn om berijder met motor te weerstaan hetgeen dan ook een nat pak opleverde. Ook moest soms rustig gereden worden in de bossen vanwege de over populatie van de wilde zwijnen die momenteel op de Veluwe rondloopt. Onderweg werd inderdaad een groep van deze knorrende en bossen-omploegende wilde beesten gespot. Na deze rustig te zijn gepasseerd gingen wij met het ploegen en soms ploeteren verder.


Door de koude was het lastig om het vizier schoon te houden, de condens bevroor en leverde slecht zicht op. Het enige wat over bleef was rijden met open vizier, en dat was KOUD. Verder waren de zandpaden door de langere vorstperiode hard maar ook erg stoffig en ook dat maakte het rijden er niet eenvoudiger op.


Uiteindelijk waren we zo rond de klok van 01.15 uur weer aan de motorzaak Brouwer Trading waar voor iedereen genoeg brood en warme erwtensoep stond te wachten. Rond 02.00 uur was het feest en daarmee de eerste bikkelrit een feit en keerde iedereen huiswaarts. En dan te bedenken dat sommige deelnemers van ver weg kwamen.

Alle deelnemers waren stuk voor stuk erg enthousiast en mede gezien de gezellige sfeer was deze rit dan ook zeker als geslaagd te bestempelen. Ik weet al bijna zeker dat dit initiatief een vervolg gaat krijgen, volgend jaar dus zeker weer een bikkelrit!!

Thuis gekomen werd de G 650 X Challenge met een dikke laag ijs van bevroren mist in de garage gezet en de stoffige/natte motorkleding weg gehangen. Rond de klok van 03.00 uur kon ik dan eindelijk mijn bed in.

Geen opmerkingen: