Totaal aantal pageviews

zondag 13 september 2009

Maiscross als afsluiting van de ART

Zoals ik in het vorige bericht al beschreef moest deze ART van zaterdag 12 september voortijdig door een lekke achterband van Doret worden beeindigd. Jammer natuurlijk, maar de andere deelnemers vonden het totaal geen probleem.....
......tenmiste nadat ik hun beloofde een afsluiting met spetterend vuurwerk te verzorgen. Vlakbij is een boer bereid gevonden om een heuse crossbaan door het mais uit te zetten.
Normaal wordt er over stoppelvelden gecrosst nadat het mais is gemaaid, maar hier was het anders. Het mais staat nog volop op het veld.

Een slingerpad van slechts iets breder dan de dikke fietsen die er nu door gejaagd werden is de beschikbare ruimte. Het is een waar doolhof wat er van deze mais-crossbaan is gemaakt. Geniaal kan ik wel zeggen. Maar je moet niet claustrofobisch zijn aangelegd!



(Voor het geval dat...........die lege kratten zijn niet van ons.)
De lengte van de baan bedraagt zo'n kilometer of 2 tot 3 ( 10 - 15 minuten rijden) en kronkelt zich door het mais wat meer dan 3 meter hoog is gegroeid. Deze boer begrijpt tenminste wat wij motorliefhebbers willen. Iets aparts, iets wat in Nederland nog niet eerder is vertoond. En kun je je voorstellen dat je dan met je dikke BMW R 1150 GS of Africa Twin door het maisveld crosst??

De deelnemers van de ART van Motorrijschool Hendriks in ieder geval wel. De route door het mais bevat veel doordraaiende bochten, springbulten en noem maar op. Dit moet je meemaken. .



Geen opmerkingen: