Totaal aantal pageviews

zondag 13 september 2009

ART 12 september 2009

Zaterdag 12 september 2009 was er weer een ART (zoals iedere maand) door motorrijschool Hendriks georganiseerd voor Brouwer te Putten. Met in totaal 5 deelnemers ging de ART van start.
Er werd weer gestart met een blokje theorie en daarna remoefeningen. Ook het rijden van heuvels kwam natuurlijk ook weer aan bod.
Het weer deed weer een positieve duit in het zakje. Prima all road weertje, kleine 20 graden en in ieder geval droog. Dat zijn toch elke keer weer fijne omstandigheden om een ART mee te maken. Op dikke allroads als de BMW R 1150 GS, een Suzuki DL 1000, een Honda Africa Twin, een Yamaha XT 660 X en een Honda Transalp zetten de deelnemers hun beste beentje voor. Onder hen ook Doret van de Kerkhof die grootse plannen heeft. Zij gaat namelijk op de motor naar Gambia in het kader van "een motor voor Gambia". Vandaag trainde zij met een Honda Transalp, maar uiteindelijk gaat ze de uitdaging aan met een Honda NX 650 Dominator.
Hier Doret op de Transalp.

Ook op een Yamaha XT 660 X voorzien van super-motart straat banden kun je best een stuk all road rijden. Zo bleek maar weer bij een van de deelnemers.

Boven Doret nog even. Ongeveer 15 minuten later maakte een heuse spijker in haar band een abrupt einde aan deze training. Het was dan al wel 16.15 uur, maar toch is dit jammer. Nadat de Transalp met platte achterband weer op transport was gezet kon een monteur daar toch nog even snel een nieuwe achterband monteren. Zo kon Doret rijden weer naar huis.
Het is jammer dat het zo moest lopen dus besloot ik voor de andere vier deelnemers toch nog even aan toegift te organiseren. Zie hiervoor de foto's in het volgende nieuwe bericht. Wij wensen Doret in ieder geval heel veel succes bij haar dappere onderneming, de avontuurlijke motorreis naar Gambia en ik ben natuurlijk trots dat ik weer een (kleine) bijdrage mocht leveren aan dit evenement.
Wil je de belevenissen van Doret van de Kerkhof volgen dan kan dat op http://www.shrinksonwheels.com/ . Zij gaat op 3 oktober 2009 vertrekken naar Gambia.




Geen opmerkingen: