Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 april 2009

ART FMTE Putten; 4 april 2009

Weer een heel contrast vergeleken met vorige week. Waar een week geleden nog een en al bagger te bespeuren was bleken zich nu weer stofwolken samen te pakken. Ik heb het hier over alweer de tweede All Road Training van FMTE voor 2009. De deelnemers kwamen weer voornamelijk uit het westen van het land naar de Veluwe gereden voor een portie zandpaden.
Het was niet te warm, in de late middag pas een mager zonnetje, kortom perfect All Road weersomstandigheden. In totaal 7 deelnemers vandaag terwijl Franklin zich de ...... werkte bij de welbekende BMW dealer uit Den Haag, Motor Houtrust. Tja, verschil moet er zijn zullen we maar zeggen, per slot van rekening is dit voor mij ook werken!!!!

En je kan het wel zien op de achtergrond; tijdens de ART kun je je meten met geduchte tegenstanders, de echte solex-rijders, ze zijn nog niet vergeten hier op de Veluwe.

Lekker een rondje gaan op eigen tempo terwijl je instructeur een foto van je maakt langs zo'n vredelievend kabbelend beekje; wat kan het toch mooi zijn op de Veluwe.
Tijdens een van de vele stops onderweg langs de route worden de leermomenten van eenieder besproken. Worden technieken uitgelegd en besproken en volgt er natuurlijk een duidelijke uitleg over de onderdelen die tijdens de ART allemaal behandeld worden. Marcel, bedankt voor het maken van deze actie foto. Desgevraagd geeft de instructeur een duidelijke demo, bespreekt deze met de groep en worden zaken besproken over bijvoorbeeld het rijden van bochten, het wisselen van een spoor, het "lezen van de ondergrond" die in de verte op de paden van toepassing zijn. Dit is nog maar een kleine greep van de onderdelen die zoal op zo'n dag de revue passeren.
En na de uitleg weer de paden op om hetgeen is besproken zelf in de praktijk uit te proberen. De mannen hadden er vandaag weer goed zin in. Er werd aan het einde van de dag toch stevig gas gegeven op de zandpaden.

Zoals te zien is waren er weer flinke stofwolken. Voor Hans Hendriks van Motorrijschool Hendriks was dit een zwaar weekend. Morgen is er namelijk nog een trainingsdag maar dan de Off Road Training op onze schitterende lokatie; de zandgroeve in het Zuid-Limburgse Landgraaf.
Deze ART werd door alle deelnemers afgesloten met een volledig behaalde doelstelling; er werd geleerd, er werd plezier beleefd en alles maar dan ook echt alles was bij aankomst op het startadres heel, onbeschadigd en dat gold ook voor de zeven piloten van vandaag.
Mannen weer bedankt, en graag tot een volgende keer.
Reacties van enkele deelnemers:
Dag Hans, Nog bedankt voor de enorm leuke en leerzame dag. Ik reed de N303 op en kon meteen het geleerde in de praktijk brengen bij de 'hobbel' midden op het kruispunt die ik bijna over het hoofd had gezien. Vanochtend was me dat ongetwijfeld minder goed afgegaan. Hieronder de link die je wellicht aan de de andere deelnemers kunt mailen zodat ze deze foto's ook kunnen bekijken.
Groet, Mike van der Hulst

Hans,

Bijgevoegd twee foto’s dat je het leermomenten staat te evalueren.
Het was goed, leerzaam, leuk en warm.

Met groet

Marcel van Wijk
Delft

Geen opmerkingen: