Totaal aantal pageviews

maandag 6 april 2009

Trainers eerste Off Road Training 2009, zondag 5 april.

De eerste ORT van dit jaar zit er weer op. Deze datum had nogal wat voeten in aarde. De eerst geplande datum van 19 april kon geen doorgang vinden vanwege een dubbele boeking in de groeve en dus moesten we uitwijken naar 5 april. Hierna moesten we constateren dat de inschrijvingen tot dan toe voor een groot deel vervielen. Maar na enige weken leek er een ware run te ontstaan op de datum van 5 april en in no time zat de groep vol. Deelnemers aantal op deze training: 70 personen. Dit hield in dat we nogal wat trainers van stal moesten halen.


Boven de trainers en voorrijders van de ORT van 5 april: Van links naar rechts: Arjan Brouwer(v), Henk Knuiman, Bryan Zuidinga, Frans Verhoeven, Marije van Ettekoven, Hans Hendriks, Ed Karssen (V), (midden boven); Alex van den Broek, (onderste rij); Leon Nap, Franklin van der Werff, Marcel van Drunen en Simon Vrijhoff (v). Links boven gastrijder Henno van Bergeijk.

Hier boven Frans Verhoeven in actie tijdens het nabespreken van de oefening "kombocht rijden in het zand". Inremmen, zitten en gasopbouw in de bocht om daarna vol op het gas te gaan en de bocht uit te komen was hier onderwerp van gesprek. Frans was er voor de tweede keer bij.

Bryan Zuidinga, welke voor de tweede keer de ORT meemaakte evalueert hier met zijn groep het rijden van een heuvel, en doet de uitleg voor de volgende oefening; zo langzaam mogelijk (trail) rijden. Hierbij komt echt motorbeheersing en voertuigbediening om de hoek kijken. Beter kun je de dag niet beginnen.

Hier tot slot ( op de foto) Henk Knuiman die het ook heeft over hoe de motorfiets te bedienen in een terrein wat sterk lijkt op een crossbaantje. Henk deed deze dag voor het eerst mee als trainer voor de ORT.
Verder had Marije van Ettekoven een beginnersgroep waarbij zij de handen vol had maar op een perfecte wijze de groep aan het trainen hield. Oefening na oefening werd afgewerkt zodat de cursisten meet een rijkelijk gevulde bagage aan leerstof de dag konden afsluiten. Marije verzorgde de training voor de tweede keer.
Alex van den Broek had vandaag ook een van de beginnersgroepen en ook Alex deed zijn uiterste best om de cursisten het naar hun zin te maken.
Marcel van Drunen tot slot die evenals Henk en Alex voor de eerste keer als trainer de ORT verzorgde had een gevorderde groep waarmee hij zich deze dag kon en mocht uitleven.
Leon Nap verzorgde vandaag een privé ORT training voor een cursist die zich wilde voorbereiden met een hele dikke BMW R 1200 GS Adventure op een lange motorreis in een ver land waar de wegen niet geasfalteerd zijn.
Geen opmerkingen: