Totaal aantal pageviews

maandag 6 april 2009

De ORT van 5 april, een impressie vanuit Landgraaf!

De dag begon voor velen erg vroeg. Zo moest ik ook vroeg op pad om een beetje op tijd in Landgraaf te zijn. Om 09.00 uur was de groeve met een kleine 70 deelnemers gevuld en konden we de briefing beginnen. Nadat de trainers waren gebriefd konden we een welkomswoord tot de cursisten richten waarna de training van start ging met het inrichten van de 7 groepen.

Het weer was niet echt zonnig, maar het belangrijkste was dat het de hele dag droog bleef en in de middag liet de zon zich nog wel even zien. Kortom prima Off Road weer.
Een van de eerste oefeningen is een lange slalom op een lange flauwe helling. Welke techniek gebruik je daarvoor, hoe stuur je en waar kijk je naar, zijn zaken die getraind en beoefend worden. Na vele herhalingen van de oefeningen krijgen de cursisten dat allemaal best onder de knie.
De gevorderden rijden een deel van de dag in een tweede groeve, iets verderop welke via een bosperceel te bereiken is. Zo wordt er dus ook in het bod op smallere paden getraind. En zoals de foto hier boven laat zien is er voor de enduro jongens ook een goed alternatief als het gaat om bosachtige percelen en crossachtige paden. Heuvel op en af rijden behoren tot de oefeningen.
Onderdeel van de training is het rijden door een waterbak. Waar kijk je naar, hoe zit het met bediening van de motor enz.
Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens het rijden door waterbakken. Oefenen net zolang totdat het goed gaat. Let wel dit doen we niet met de beginnersgroepen maar voor de gevorderden is deze oefening wel weggelegd.
Een oefening gedaan, dan weer een evaluatie en bespreking van de volgende oefening. Steeds weer verzamelen en doorpraten met de groep. Hierdoor wordt er geleerd en weten de cursisten steeds weer waar ze aan toe zijn. De dag werd omstreeks 16.30 uur geheel afgesloten met een massastart en eindoefening; het rijden van een vooraf verkende route door de hele groeve.
Zie ook het item op deze blog waar de eindoefening getoond wordt met een aantal foto's.


Een reactie van een deelnemer:
Hoi Hans,

Jij en Arjan hadden niets teveel gezegd: het was weer een fantastische belevenis om eea bij te leren daar in limburg!
Groeten Freek.







Geen opmerkingen: