Totaal aantal pageviews

woensdag 8 april 2009

Eindproef ORT Landgraaf 5 april.

Ook deze ORT werd weer afgesloten met een eindproef. Een massastart onderin de groeve en via een van tevoren uitgezette route naar het hoogste punt in de groeve. De route, uitgezet door Arjan Brouwer verliep over alle verschillende paden, klimmetjes, heuveltjes waarin al het geleerde van vandaag weer terug kwam naar het eindpunt.

Eerst nog even de massastart oefenen, Marije en Henk hadden hun groepen bijeen gezet om dit te oefenen. Wegrijden vanuit stilstand in mulzand is zo'n oefening.
En dan uiteindelijk is het zover. De route is uitgezet, de start kan beginnen. Deze keer werd evoor gekozen om via een soort van Le Mans start te gaan. Iedere deelnemers hield zijn / haar motor bij de achterzijde vast en op startsein sprong iedereen op de motor, moest deze starten en toen ging het geweld pas echt los.
Als eersten kwam daar Marcel van Drunen, gevolgd door Henk Knuiman en Frans Verhoeven richting eindstreep, en in die volgorde werd er gefinisht.

Dan natuurlijk nog even de sterke verhalen aan de finish. En omdat de eindproeve zo enthousiast ontvangen werd hebben we als toegift het zelfde ritueel nog maar een keer herhaald. De mannen konden er geen genoeg van krijgen.

Uiteindelijk werd deze dag dan na twee keer de eindproef te hebben gereden afgesloten en kon iedereen met een voldaan gevoel, vermoeid naar huis en kwam er aan deze topdag dus toch een mooi einde.




Geen opmerkingen: