Totaal aantal pageviews

donderdag 11 maart 2010

Marokko Tour 2010, dag 2; Nador - Missour.

Maandag 1 maart, de ferry af, de motoren uit de truck en dan naar de grens. het puntje land boven Nador is nog Spaans grondgebied en dus moesten we eerst over Spaans gebied naar de grens. Daar aangekomen is het forulieren invullen, motor invoeren, en paspoort controle en stempelen. Daar gaat wel even wat tijd in zitten, en daar waren we voor gewaarschuwd ook.
Dus het hele ritueel moet je over je heen laten komen.

Na alle formaliteiten bij de douane en de politie konden we uiteindelijk Marokko in maar moesten we eerst euro wisselen voor dirhams. Bij de bank om de hoek kon dat gebeuren. Natuurlijk weer een formuliertje in ontvangst nemen en goed bewaren want ook die heb je weer nodig als je Marokko verlaat.

Dan nog een verplichte stop, en wel om te tanken. Benzinetank vol gooien want de reis gaat beginnen. Nador is een stad gehuld in een grote stofwolk. De verschillen zijn enorm. De dag ervoor rij je in een wel gesteld Almeria de boot op en als je boot afgaat na zo'n 7 uur varen is de wereld heel anders.

Na de tankstop verlaten we de stad Nador op wek naar Missour. Onderweg kom je al de prachtige vergezichten tegen en doe je de eerste indrukken op. De eerste droge rivierbedding wordt door gereden.

De uitgestrektheid is hier voor het eerst zichtbaar. Zon en droog, ook zo'n contrast als je dat vergelijkt met het vertrek 24 uur geleden vanuit Duitsland (Weeze airport).

Vanwege de afstand was een stuk verhard rijden een must, anders zou er bij donker al off road gereden moeten worden, geen aanrader in Marokko.
Geen opmerkingen: