Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 maart 2010

Marokko Tour 2010, dag 6; vervolg.

Weer van die fantastische oneindige paden in de prairie. Marokko is echt een practig land.

Zelfs op momenten dat je jezelf helemaal alleen waant in de woestijn komt er toch een verrassing voorbij. Ook nu weer een zeer vriendelijke inwoner van de woestijn, op waarschijnlijk zijn enige waardevolle bezit.

En dan weer snel verder in de oneindige leegte. Drie stipjes verdwijnen aan de horizon.

Een van de doorwaardingen van talloze droge riviertjes en stroompjes. De een wat heftiger dan de andere van allerlei verschillende soorten, dieptes en breedtes.

En dan de laatste meters in Nador, klaar voor de doorgang tot de douane in de haven waar Bennie al stond te wachten. Dan begint de papierwinkel weer volop te draaien, formulieren invullen, motor weer uitvoeren, Dirhams wisselen voor Euro's en overal moet je een formuliertje voor bewaren. Ben je het formulier kwijt heb je echt een probleem want bijvoorbeeld geld mag niet zomaar het land uit. Formulier voor invoer van je motor kwijt betekend invoerrechten betalen! Gelukkig was iedereen zuinig geweest op de benodigde formulieren en was dat allemaal in orde.

Uiteindelijk ging de klep van de ferry open en konden wij via de slurf de boot betreden. Afvaart rond middernacht en aankomst in Almeria een dikke 6 uur later. Tussen door kon je "lekker" slapen.




Geen opmerkingen: