Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 maart 2010

Marokko Tour 2010 dag 8; de terugreis.

Op zondag 7 maart 2010, de achtste dag van de Marokko tour hadden we een echte rustdag. 's Morgens om 6 uur was Bennie met een truck vol motoren al naar Nederland onderweg gegaan en hadden wij dus niets meer te doen dan uitslapen en genieten van een uitgebreide lunch in het hotel.
Het Tryp hotel in Almeria is een perfect hotel voorzien van alle luxe, iets dat we de dagen ervoor hadden gemist. Een heerlijk bad, wat in ieder geval gevuld kon worden met warm water, iets dat we de afgelopen dagen niet altijd even zeker wisten. Nu hoefde niemand zich daarover druk te maken, het was er gewoon.

Om half 3 werd vanuit het hotel in 4 taxi's verplaatst naar de luchthaven van Almeria. Daar begon het wachten op de vlucht van Ryanair van 17.05 uur. Natuurlijk eerst door de douane en de politie. Nadat we de scan gepasseerd waren en de broekriemen weer omgedaan konden worden stond daar op het eerste gezicht Louis de Funes te wachten en van hem hoorden we dat we door konden lopen. Bij een serieuzere blik bleek dat er niemand minder dan de "Desert Fox" onder de pet van de Guardia Civiel schuil ging. Hij had in een onbewaakt moment de pet van een politieman op zijn hoofd gezet, deze lag onbeheerd op een bali. Nou de gelijkenis met een figurant uit een Louis de Funes - film is toch treffend. Na de foto kwam een lid van de Guardia Civiel haastig zijn pet in veiligheid brengen, en dat deed hij niet met een lach op zijn gezicht. De grap was goed.....de politieman over de rooie.

Hierop wachten na de taxfree-winkel op het daadwerkelijke vertrek van de vlucht in de Boeing 737.
Instappen gaat op zo'n klein vliegveld natuurlijk wel na een wandeling, maar goed de temperatuur was dan ook niet verkeerd. na een vlucht die om stipt 17.05 uur vertrok en stipt 20.05 uur weer aan de grond kwam op Duits grondgebied.

Airport Düsseldorf, Weeze vrieskou en donker. Marokko tour 2010 is een feit en kijk ik samen met de gehele organisatie terug op een geslaagde tour. Een tour waar we veel geleerd hebben en dingen zijn tegen gekomen die voor verbetering vatbaar zijn en waar we hard aan gaan werken om de Marokko tour 2011 te organiseren.
Ik wil bij deze de mede organisatoren hartelijk bedanken voor hun inzet en gezelligheid;
Bennie en Monique Michelbrink, Alexander Tangrink en Arjan Brouwer, bedankt.
Verder wil ik de deelnemers van de Marokko tour 2010 ook bedanken en feliciteren met een week overleven in een fantastisch en prachtig Marokko;
Wim Dekker, Tom de Graaff, André Oost, Bert Duursma, Ton de Groot, Jan Hofland, Ed Karssen, Wouter Boonen, Henk-Jan Scholman, John van Oorschot, Margreet Zant, Allen Boerlage en Greeult Egbers, bedankt voor jullie enorme inzet en doorzettingsvermogen.
Wat mij betreft graag tot Marokko tour 2011.



1 opmerking:

Unknown zei

Super verhaal Hans! Had het nog niet allemaal gelezen, en heb er nog weer een paar mooie foto's van afgeplukt!