Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 maart 2010

Marokko Tour 2010, dag 5; Merzouga - Missour.

Op donderdag 4 maart 2010 verlieten we de Erg Chebbi - woestijn vanuit Merzouga op weg voor een kleine 400 kilometer lange off road tocht naar ons eerste hotel in Missour. Hier lieten we de prachtige rode duinen achter ons, met het voorwiel in noordelijke richting.

Op de achtergrond de duinen, waarvan we echt genoten hebben. Waar kan dat in Nederland nog, een tocht door de duinen?

Onderweg in een vallei even een korte pauze bij een van de vele standjes bij huizen langs de weg waar fossielen en andere mineralen werden verkocht.

Even een stukje verhard door Erfoud. De palmen en een groene oase van rust, nou ja toen wij weer waren vertrokken was het er weer rustig. maar niemand met geluidsmeter ofzo te bekennen.

Een van de vele bezinepompen onderweg, onverhard terrein natuurlijk, we zijn immers over de onverharde wegen aan het rijden, dan tanken we ook onverhard.

Behalve de bib-mouse van Bert zijn motor, die was niet meer verhard, die was door het tempo en de wrijving ook onverhard geworden. De plaatselijke monteur (in oude schuur) bood zijn hulp aan en voor enkele euro's werd de bib-mouse verwijderd en een binnenband aangebracht.
Zo konden we onze toch na drie kwartier weer vrolijk voortzetten.Geen opmerkingen: